Četiri vježbe za savršeno oblikovane ženske ruke

Lijepe i oblikovane ruke veoma su privlačne. Štaviše, određeni komadi garderobe (haljine, majice kratkih rukava, bluze) izgledaju još ljepše na lijepim rukama. Ukoliko želite da i vaše ruke budu apsolutno prekrasne, bilo bi mudro da isprobate određene vježbe koje će ih zategnuti. Donosimo četiri takve.

Ratnički potisak

Uradite dvije serije od po 20 ponavljanja ovih “dopunjenih” vježbi sa iskorakom i vrlo brzo ćete osjetiti promjene na tricepsima. Ruke ispravljajte u potpunosti, kako biste dobili najbolji efekat.

Iskorak i podizanje

Ove pokrete ćete osjetiti u svim dijelovima tijela: butinama, zadnjici, leđima, rukama – savršen trening za sve grupe mišića. Dvije serije od po 20 ponavljanja i tokom vremena ne samo da ćete imati prekrasne ruke već i cijelu figuru.

Leđni čučnjevi

Ovaj pokret daje malo veći tonus nogama i trbuhu, ali i ramenima i bicepsima. Uradite deset ponavljanja i prebacite se na drugu nogu.

Tronožni potisak

Ova vježba je teška, ali je vrijedna truda. Uradite deset ponavljanja i prebacite se na drugu nogu. Tokom vremena, vaše ruke će izgledati fantastično. Takođe, vaša zadnjica i butine će biti zategnuti.