ČETIRI TRIKA S LIMUNOM KOJE MOŽETE KORISTITI SVAKI DAN

Ono što možda nije prva stvar na koju pomislimo kada govorimo o limunima je činjenica da su oni jedan od najpraktičnijih i najraznovrsnijih kuhinjskih alata (pogotovo kada je riječ o čišćenju).

Primjerice, četiri trika koje možete “naučiti” u nastavku mogu vam olakšati život i napokon vas osloboditi od raznih hemikalija za čišćenje.

Napravite kockice leda

Jednostavno napravite kockice leda s kriškama limuna koristeći svoj kalup za muffine. Ubacite kriške limuna, zatim dodajte vodu i ubacite kalup u zamrzivač.

Očistite frižider

Riješite se neugodnog mirisa iz frižidera za samo nekoliko sati s ovim jednostavnim trikom. Natopite spužvicu za čišćenje limunovim sokom i jednostavno ju ubacite u frižider.

Produžite “rok trajanja” poljoprivrednim proizvodima

Vaše zalihe voća i povrća često su više nego što možete pojesti? Iscijedite malo limunovog soka na jabuke, krompire, kruške ili cvjetaču kako bi duže ostali svježi.

Očistite mikrovalnu

Vrijeme je za čišćenje mikrovalne? Pomiješajte 1,5 šoljicu vode s 3 kašičice limunovog soka, stavite otopinu u mikrovalnu i upalite ju na 5 minuta. Nakon toga jednostavno obrišite svu prljavštinu.