Četiri savjeta kako da sebi olakšate početak dana!

Jutra su rijetko jednostavna, zujanje budilice, u krevetu je savršeno toplo a vani hladno, tko ne bi poželio izležavati se barem još pet minuta u krevetu. Jutarnje ustajanje iz kreveta doista nije lako.

Međutim obaveze se neće same rješiti, a postoje načini da si olakšamo svaki početak dana.

Motivacija

Svako jutro odredite si razlog ustajanja. Bilo to vježbanje, doručak s porodicom, odlazak na posao ili rješavanje drugih obaveza. Imat cilj i motivaciju pomoći će oko ustajanja.

Priprema

Lakše će vam biti krenuti kad znate da vas sve čeka spremno! Večer prije pripremite sve što vam se potrebno ujutro, odjeću koju ćete nositi, torbu, hranu, ključeve, neovisno o planovima uvijek je dobro spremiti se za sljedeći dan!

Redovni intervali

Redovnim spavanjem u jednu ruku osiguravate lakše i brže ustajanje iz kreveta. Naš mozak voli navike, vježbanje, pušenje gledanje određene serije u određeno doba… sve je stvar ponavljanja dok ne počnemo sami to raditi. Naravno teže je usvojiti dobre a lakše loše navike ali nije nemoguće to ispraviti sa dovoljno truda.

Tehnologija

Izbjegavajte televiziju i mobitele prije spavanja, izloženost umjetnom svjetlu razbuđuje i smanjuje proizvodnju hormona melatonina, zaduženog za san.

Vikend

Budete li duže spavali vikendom nego radnim danima, poremetit ćete svoj unutrašnji sat pa ćete se osjećati još umorniji.