Četiri rečenice koje prizivaju lošu sudbinu: Ne izgovarajte ih

Najčešće sami sebe sabotiramo na putu ka sreći – plašimo se, skrivamo se u zoni komfora, poništavamo svoje kvalitete, ne umijemo da pohvalimo sebe, previše smo samokritični…

Jedan od najvatrenijih razarača sreće jeste kada čovjek živi u svojoj uobičajenoj kutiji i ne želi čak ni nos iz nje da pomoli. Sanjate o sreći, govorite o sreći, ali i dalje razmišljate o istim negativnim stvarima i ostajete zatočeni u toj kutiji.

Podsjećamo vas da naše misli formiraju svijest i stav prema svijetu. Kroz misli stvaramo sebi svijet u kojem živimo. Ali ono što mi kažemo Univerzum čuje. Jednostavno nema vremena da vam se roji u glavi, zna da sluša i sve savršeno čuje.

Ako često ponavljate sljedeće fraze, privlačite negativnu energiju i nesreću, a odbacujete srećne prilike:

Nikada to neću uraditi!

Uglavnom se ova rečenica pojavljuje u kontekstu osuđivanja drugih ljudi. Kada kažemo da nikad nećemo nešto uraditi, to uglavnom podrazumjeva da posmatramo drugoga kao loš primjer. Nikada ne izgovarajte NIKADA, jer sudbina i život zna da iznenadi, a Univerzum da vas testira.

To je tvoj problem

Najčešće se koristi kada govorimo o sudbini druge osobe, ne znajući nijanse i sve poteškoće koje je osoba morala da prođe. Nedostatak empatije šalje Ubniverzumu da ne zaslužujete stvari koje želite. Kada pomnažete drugima i trudite se da obujete ponekad i u tuđe cipele, Univerzum će vas nagraditi. Ipak, ne činite to iz nagrade, nego iz ljudskosti.

Ne mogu!

Fraza koja u potpunosti ubija sve moguće pozitivne ishode događaja. Uostalom, takva fraza se izgovara potvrdno, sa čvrstom odlukom o tome šta će se dogoditi. Univerzum vidi vašu smirenost i poniznost, daje vam ono što tražite, mirno ide da radi druge stvari, a vi sjedite u nevolji.

Ne znam!

Ko je odgovoran za tvoju sudbinu? Kada kažete “ne znam” to pokazuje da vam nedostaje znanje, da ostajete na tom nivou i da ne preduzimate ništa kako biste to promijenili. Umjesto “ne znam”, uvijek recite “Željela bih to da naučim.”

Preuzmi odgovornost za sebe. Budite režiser i producent svog života, svojih situacija i onoga što se događa oko vas. Pazite šta prenosite u Univerzum kroz fraze i misli.

error: Content is protected !!