Četiri navike žena sa Istoka zbog kojih dostojanstveno stare: Opuštajte se u kupkama i kosu češljajte prstima

 Poznate po svojoj nevjerojatnoj ljepoti i vječnoj mladosti, žene Istoka uvijek su se mogle brinuti za sebe kako bi održale vitalnost. Uprkos vanjskim faktorima i vremenskim uslovima, oni uspijevaju očuvati prirodne ljepote dugi niz godina. Ali u čemu je tajna?

 

Lijepa koža 

Potpuni odmor, zdrav san, pravilna prehrana i svakodnevna njega – sve to daje koži orijentalnih ljepota elastičnost i nježnost.

Lice je najotvoreniji dio ženskog tijela, najviše izloženo štetnim utjecajima okoline, pa se posebna pažnja posvećuje koži lica. Unatoč sunčanom suncu i vječnoj vrućini, lice istočnih žena već duže vrijeme nije prekriveno borama, čuvajući mladost i elastičnost. Tajna je prilično jednostavna – maska ​​za održavanje tonusa kože. Često u tu svrhu koristite suho voće koje kožu zasiti vitaminima – grožđice, suhe marelice, suhe šljive. Ništa manje popularne su breskve, smokve maske, maske iz fermentiranih mliječnih proizvoda, koje koži lica daju baršunastu i zdravu boju.

Poznati na Istoku, zeleni čaj, bogat antioksidansima, idealan je kao tonik za lice i tijelo. Za održavanje tonusa kože tijela je kupka, kao i razne aromatične kupke s cvjetnim laticama i mirisnim uljima. Izvrsno sredstvo za završnu obradu nakon isušivanja kože je piling, za koji se često koristi kavna osnova.

36 krugova oko pupka

Žene sa Istoka svako jutro započnu masažom stomaka. Desnom rukom, vrhovima prstiju masirajte stomak, kružnim pokretima oko pupka, u smjeru kazaljke na satu. A zatim obrnuto. Ukupno napravite 36 puta u jednom i 36 puta u drugom smjeru.

Ovo doprinosi bržem pražnjenju crijeva odmah u jutarnjim satima.

“Gumica” za bore

Dobro zagrijanim prstima nježno prelazite po licu. Ako možete, dobro je da koristite i neko ulje. Prolazite od dole ka gore, zatim od centra lica ka ivicama.  Prelazite samo u jednom pravcu, neka vrhovi vaših prstiju budu gumica za bore. Ova masaža neka traje 5 minuta.

 

Umjesto češlja – prsti

Svako veče ili jutro, kako vam je volja, češljajte kosu prstima. Jednostavno lagano masirajte vlasište sopstvenim prstima jer će to rasporediti sebum po cijeloj dužini dlake, smanjujući njeno oštećenje. Kada su velike vrućine ili kada je zima, kosu zaštitite od sunca i vjetra sa maramom ili kapom.

Detoksikacija u kadi

Žene sa Istoka obožavaju hamam, jer u njemu se težina lakše gubi. Zagrijavanjem tijela, tope se masne naslage. Međutim, žene sa Istoka u hamam ulaze sa rukavicama za masažu kojim vrše drenažu kože. Zahvaljujući tome rad lojnih žljezda se noramlizuje, pore se čiste, koža postaje meka i glatka bez nabora. Uradite sve što i one, ali ako nemate hamam ili saunu u blizini, napravite vruću kupku i ugodite sebi. Poslije se istuširajte prohladnom vodom, a onda kožu namažite mlijekom za tijelo.

  Tajna šarmantnih očiju

Posebna se pažnja posvećuje ženama istočnog izgleda očiju, obrva i trepavica, jer je ovaj dio lica uvijek otvoren za autsajdere. Jasne, glatke strelice, naglašavajući ljepotu očiju, sjene u skladu sa šarenicom, glatke, fino definirane obrve, guste crne trepavice. Najvažnije je da su sve komponente kozmetike prirodne. Za uklanjanje ljepota šminke koristite sve iste mliječne proizvode.

Zagonetka, misterija, samopoštovanje i zadivljujuće poglede – to su glavne vrste oružja istočnjačkih žena na putu ka osvajanju muškaraca.