ČETIRI GODINE SAM BILA VEGANKA, A ONDA SAM PROBALA MESO: SADA IZGLEDAM POTPUNO DRUGAČIJE I NIKAD SE NEĆU VRATITI VEGANSKOJ HRANI

Ono ste što jedete, kaže jedna izreka. Zbog toga je ova djevojka godinama izbjegavala namirnice životinjskog porijekla – a onda je nedavno poslije mnogo godina probala meso i zaprepastila se rezultatima.

Kristel Kasumi je četiri godine bila na striktnoj veganskoj ishrani. Hranila se uglavnom voćem i povrćem i bila uvjerena da je to najbolji izbor za nju.

A onda, poslije četiri godine takve ishrane, odlučila je da ponovo proba meso i životinjske proizvode, makar na neki određeni period.

Međutim, kada je vidjela razlike koje su se gotovo u trenutku desile na njenom tijelu, odlučila je da od veganske ishrane potpuno digne ruke.

O kakvim se promjenama radi dokumentovala je i slikama.

Uz meso, mlijeko i jaja, vjerovali ili ne, lice joj se potpuno pročistilo i zablistalo.

A to nije bila jedina promjena – kako i sama kaže, na početku veganske ishrane, bila je mišićava. Međutim, poslije četiri godine, iako je kilaža bila ista, kao i njena fizička aktivnost, mišići su joj bili opušteni, prenosi Blic.

Uz sve to, kaže, ima energije više nego ikada u protekle četiri godine.

Sve to izlistala je na Twitteru kao razloge zbog kojih se izvinjava mesojedima. Njene slike i priča izazvale su mnogo pažnje a ona se trenutno na društvenim mrežama bori sa navalom negativnih reakcija vegetarijanaca i vegana koji pokušavaju da je uvjere da griješi. Ona, makar u ovom trenutku, odolijeva tim napadima i na Twitteru piše da se veganstvu više ne bi vratila ni po koju cijenu.