Često imate noćne more: RAZLOG BI MOGLA BITI I PROSTORIJA U KOJOJ SPAVATE!

Da li često ružno sanjate? Postoji više razloga zbog kojih bi to moglo da vam se dešava. I to uglavnom svi pripisujemo stresu.

Međutim, stručnjaci kažu da bi za pojavu noćnih mora mogla da bude i odgovorna temperatura prostorije u kojoj spavate. Možda zvuči čudno, ali ljekari su otkrili da bi pretopla soba mogla da bude uzrok.

“Da bismo se dobro odmorili i naspavali, moramo malo da smanjimo tjelesnu temperaturu. Obično gubimo taj neki 1°C kroz glavu, ruke i noge koji su otkriveni, ali ako je u cijeloj prostoriji previsoka temperatura, tijelo ne može da izgubi svoju toplinu i remeti se san”, kaže dr Nil Stenli, bivši predsjednik Britanskog društva za spavanje.

U sobi treba da bude između 16°C i 18°C da bismo mogli da se umirimo, utonemo u san bez problema i izbjegnemo ružne snove. Takođe, dobra sobna temperatura može da smanji hrkanje, kaže doktor.

Rashladite prostoriju prije nego legnete u krevet tako da otvorite prozor, a pazite i čime se pokrivate – čaršafi i poplun izrađeni od pamuka i drugih prirodnih vlakana, kao što je svila su najbolji za održavanje hladnoće.