ČESTO GUBITE KLJUČEVE, NOVČANIK? EVO RJEŠENJA ZA VAS…

Pet korisnih savjeta koji će vas poštedjeti svakodnevnog nerviranja zbog “zaturenih” ključeva, naočara za sunce, novčanika…


Mjesto

Ključna stvar je – organizacija. Sve stvari koje su vam važne trebalo bi da imaju svoje mjesto. Odredite manju korpicu ili činiju, stavite je negdje u hodnik, i tu odlažite stvari poput ključeva, novčanika ili mobilnog telefona čim uđete u kuću. Ili, ako vas nerviraju korpice ili činije, odredite jedno mjesto na polici za knjige i sve te stvari odlažite tamo. Poslije nekoliko dana, vaš mozak će se navići na činjenicu da ključevi “žive” tamo i više ih nećete ostavljati gdje stignete.

Pravilo “pola metra”

Većina stvari koje zagubimo ne stigne da “otputuje” dalje od pola metra od mjesta na kojem smo ih posljednji put koristili (ili imali u rukama). Prije nego što “odlijepite” i prevrnete kuću na glavu, pažljivo pretražite površinu u radijusu od 50 centimetara od ulaznih vrata. Najveća je vjerovatnoća da ste ih spustili tu negdje, prenosi “Dejli mejl”.

Vratite se koji korak unazad

Ako ne možete nešto da nađete, pokušajte da “premotate film”, da se sjetite kad ste posljednji put imali u ruci to što tražite. Ako vam se stalno zature stvari, možda bi moglo da vam pomogne da izgovarate naglas gdje šta spuštate. Nešto kao “stavljam ključeve na komodu”, “punjač za telefon stavljam u fioku”. Zvuči smiješno, ali moglo bi da pomogne.

Samo bez nerviranja

Umije da bude frustrirajuće ako vam svako jutro započinje paničnom potragom za ključevima, a jasno vam je da kasnite na posao. Ali, imajte u vidu da što se više nervirate, manje je vjerovatno da ćete ih brzo naći. Ti sitni predmeti koje zaturimo kao da postanu “nevidljivi” kad izgubimo živce. Dakle, samo mirno i bez nerviranja. Ubijedite sami sebe da je sve ok i da ćete naći to što tražite. Uvijek do sad ste ipak našli te ključeve zar ne?

Gadgeti

Ako vam baš ništa od ovoga ne pomogne, tu su “nove tehnologije”. Recimo, neki od onih privezaka za ključeve koji “programirate” tako da vi zazviždite, a on zapišti i zasvijetli i “viče” evo ključeva.