Ceromantija je jedna od najstarijih tehnika proricanja: SUDBINA ZAPISANA U PLAMENU I VOSKU SVIJEĆE!

Ceromantija se smatra jednom od najstarijih tehnika gatanja, a ime je dobila po rimskoj boginji zemljoradnje i plodnosti, Cereri. Iako je u ovom dijelu Europe najpopularniji način proricanja pomoću tarot karti, gledanja u kafu, dlan ili bacanje graha, treba spomenuti i ceromantiju koja je starija i jednostavnija od navedenih.

Ovu metodu proricanja mogu isprobati i ljudi bez posebnih znanja o gatanju, a sve što vam je potrebno je nekoliko svijeća i posuda sa vodom.

Za proricanje uz pomoć svijeća nema pravila o danima kad je najbolje gatati, jedino nedjelja općenito nije dobar dan za gledanje budućnosti.

 ŠTA VAM PORUČUJE PLAMEN?

Način na koji svijeća gori je povezan sa onim što se oko nas dešava. Nevidljiva energija poput zraka, vibracije ili megnetskih sila utiču na događaje koji nas okružuju. Zapalite jednu svijeću u svjećinjaku, zamislite želju i obratite pažnju na način na koji plamen gori.Miran i jak plamen vam govori da je vaša želja jasna, a molitva ili čarolija uspješno poslana. Ako plamen svijeće ne ostavlja ostatke voska, ili nema paleži i crnjenja, postoji dobra šansa da će vam se želja ispuniti i da ćete odgovor dobiti veoma brzo.

Spor i slab plamen ukazuje na to da niste dovoljno jasno izgovorili čaroliju, ili da se čak dvoumite oko želje i da niste sigurni želite li da saznate odgovor na postavljeno pitanje.  Potrebno je da fokusirate svoju energiju i jasno izrazite svoju namjeru. Ako se plamen svijeće počne pojačavati, to vam pokazuje da vaša želja dobija na snazi i da je na dobrom putu da vam se i ostvari.

Mlazovi crnog dima iz plamena vas upozoravaju da neko ili nešto radi protiv vas. Potrebno je da se riješite crnih sila prije nego što nastavite sa ritualom. Moguće je i da nemate jasnu namjeru ili da se duhovni svijet protivi vašim motivima. Pojačajte svoju želju, ponovo izgovorite molitvu, pitanje ili zahtjev i pokušajte ponovo.

Mlazovi bijelog dima predstavljaju veoma dobar znak, jer vam govore da su vaše želje primljene i da će biti ispunjene!

 GATANJE SA JEDNOM SVIJEĆOM

Zapalite svijeću i držite je upaljenom nekoliko sati u sobi bez vjetra. Postavite pitanje sa „da“ ili „ne“ odgovorima, mirno sjednite i promatrajte svijeću. Ako desna strana svijeće gori brže od lijeve, odgovor je „da“, u suprotnom, odgovor je „ne“. U slučaju da želite da na ovaj način saznate svoju budućnost, desna strana vam predviđa sreću i blagostanje. Ipak, ukoliko lijeva strana svijeće gori brže, stvari se neće odvijati u vašu korist.

Ukoliko vas zanima budućnost vašeg ljubavnog života, tumačenje plamena se malo razlikuje. Zamilslite osobu koju volite i zapalite svijeću. Ako se pojavi snažan plamen, to znači da ta osoba gaji snažna osjećanja prema vama. Ukoliko je plamen slab ili se čak ugasi, to vam jasno govori da bi ljubav trebali da potražite na nekom drugom mjestu.

 MAGIJA SA TRI ILI VIŠE SVIJEĆA

Uzmite tri svijeće iste boje, i u sobi bez povjetarca ih postavite u identične držače. Poredajte ih tako da od njih napravite trokut i zapalite ih. Ako jedna svijeće gori jače od ostale dvije, to znači da vam dolazi period velike i neočekivane sreće. Ugašeni plamen označava razdoblje negativnosti.

Plamenovi svijeća koji se kreću u krug vas upozoravaju da neko radi protiv vas. Isto tako, pucketanje varnica iz plamena je negativan znak, pa budite ne oprezu u nadolazećem periodu. U slučaju da sve tri svijeće gore mirno i nesmetano, vaš život se neće uskoro promijeniti.

Ukoliko se dvoumite između nekoliko nekoliko izbora i niste sigurni koju odluku treba da donesete, plamenovi svijeće vam mogu pomoći pri odabiru izbora. Postavite onoliko identičnih svijeća u držače koliko imate izbora za neku odluku ili pitanje. U zatvorenoj prostoriji imenujte svaku svijeću prema izborima između kojih se dvoumite i zapalite ih.

Ona svijeća koja prva izgori do kraja predstavlja vaš najbolji izbor.

TUMAČENJE FIGURICA OD VOSKA

Za ovaj ritual potrebna vam je svijeća i posuda sa hladnom vodom. Zapalite svijeću i držite je iznad posude i fokusirajte se na svoje pitanje ili želju. Kada svijeća počne gorjeti punim plamenom i vosak se počne topiti, nagnite je iznad posude tako da vosak kaplje u nju. Kapljice voska će se pri dodiru sa hladnom vodom stvrdnuti i formirati razne oblike i figurice. Pažljivo ih izvadite iz posude kako ih ne biste slomili i stavite na suhi papir radi lakšeg tumačenja. Pogledajte njihov oblik, i razmislite na šta vas podsjeća. Njihove simbole i značenja možete otkriti u nastavku.

ZNAČENJE SIMBOLA:

SPIRALE

Ovi oblici su najčešći, a vosak koji se okreće na površini vode predstavlja reinkarnaciju, univerzum ili prošli život. To znači da trebate da pogledate u prošlost kako biste naučili na kojim stvarima sada griješite i na koji način možete stvari da okrenete u svoju korist.

KRUGOVI

Figurice u obliku krugova predstavljaju vječnost i plodnost, a na vama je da ih interpretirate prema postavljenom pitanju ili želji. Plodnost može značiti i novu aktivnost, financijsku sigurnost ili čak novu prinovu u porodici.

ISPREKIDANE LINIJE

Upućuje na bespotrebno trošenje energije i nedostatak fokusa u vašem životu, poslu ili drugim ciljevima. Ovi oblici ne nose ništa pozitivno i govore vam da je potrebno da donesete neke promjene kako biste napokon uredili svoj život.

AVION – Opasnost od nesreće ili razočarenja

BALON – Prolazni problem

BEBA- Na pomolu su problemi

BODEŽ – Opasnost, izdaja, nemarnost

BOR – Voljena osoba je nevjerna

CIPELA – Budite oprezni sa novim poznanikom

CRV – Slijede vam nevolje na poslu

DRVO- Dobar trenutak za nove poduhvate

DUH – Neko iz prošlosti vas traži

JAJE –  Pozitivan znak, moguće rođenje, nova događanja

KUĆA – Dolaze bolja vremena

KRUNA – Očekuje vas veliki uspjeh

KREVET – Odmor će vam dobro doći

KIŠOBRAN – Neprilike na pomolu

LANAC – Osoba ili okolnosti zaustavljaju napredak

LAV – Razvija se neprijatna situacija

LEPEZA – Sprema vam se iznenađenje

LULA- Mir i ugodnost

MAČKA – Dobar prijatelj, zadovoljstvo

MAKAZE – Razdvajanje

METLA – Vrijeme je za promjene

MOST – Usudite se na rizik

MJESEC – Slijedi poveći novčani dobitak

NOŽ – Raskid prijateljstva ili veze

PAS – Imate lažnog prijatelja i premalo samopoštovanja

PAUČINA – Prijatna dešavanja

RIBA – Neko će vas izdati

SUNCE – Dobra budućnost

SVIJEĆA – Duhovni napredak

TOČAK – Vratit će se neko koga dugo nije bilo

VJEŠTICA – Opasnost će vas mimoići

ZMAJ – Želja vam se neće ispuniti

ZVIJEZDA – Zdravlje, sreća, uspjeh, duhovni razvoj

ZVONO – Vjenčanje

(aura.ba)