ČEPIĆI “SUPOPROST” SU SPASONOSNI LIJEK ZA OBOLJELU PROSTATU

Mostarski farmaceut Goran Pelajić deset godina testirao sto posto prirodni lijek

To je čepić koji se otapa postepeno, on kontinuirano otpušta svoj aktivni princip, koji polako ulazi u prostatu i nakon 5-6 sati otapanja smanjuje njenu upalu. Efekti se osjete već nakon nekoliko dana korištenja lijeka. “Supoprost” je podjednako uspješan kod akutnog i hroničnog prostatitisa, te je izvanredna preventiva karcinomu prostate

Od sada oboljela prostata će se mnogo brže i uspješnije liječiti i njena oboljenja neće završavati razvojem raka. Isto tako, pacijenti neće morati odlaziti na operacioni sto. Iako u prvi mah djeluju previše optimistično, sve su to sasvim realne prognoze i očekivanja, prije svega medicinara, koji još uvijek nisu našli idealan lijek za oboljenja prostate, oboljenja koje napada mušku populaciju od relativno mladog životnog doba – već oko 45. godine.

Revolucionarna metoda

Mostarski farmaceut Goran Pelajić već je skoro patentirao čepiće “Supoprost” i u BiH i u Hrvatskoj. Provedena je toksikološka analiza na osnovu koje je utvrđeno da lijek nije toksičan. Zavod za zdravstvenu zaštitu BiH dao je svoj nalaz i mišljenje, koji su bili preduslov za početak masovne proizvodnje i plasmana. Pozitivne ocjene novoj metodi liječenja prostate i ovom lijeku izrekli su sarajevski stručnjaci Arif Smajkić i Darko Jakšić, te zagrebački profesor za farmakologiju i toksikologiju Božidar Vrhovec i mostarski urolog Halil Tule.

U čepiću od 200 mg “Supoprosta” sadržano je i nekoliko visokovrijednih produkata pčela i pčelinjih proizvoda, biljnih smola i voskova. Receptura je tajna, ali je primjena lijeka u liječenju oboljenja prostate revolucionarna. Ovo je prvi put u praksi da se lijek za prostatu uzima rektalno. Farmaceut Goran Pelajić to objašnjava na sljedeći način:
– Težio sam da se lijek približi što bliže prostati i njezinim krvnim sudovima,  tako da iz neposredne blizine sama prostata može povući ljekovitu supstancu i kroz svoje tkivo je praktički provući,  smanjujući ili sprečavajući tako upalne procese.

Bez obzira da li se radi o akutnom ili hroničnom prostatitisu efekti djelovanja “Supoprosta” su vidljivi za nekoliko dana. Čepići se uzimaju dva puta dnevno – ujutro i naveče.

– To je čepić koji se otapa postepeno, on kontinuirano otpušta svoj aktivni princip, koji polako ulazi u prostatu i smanjuje njenu upalu. Potrebno je 5–6 sati da bi se otopio – objašnjava nam tvorac ovog lijeka.

Kaže da je kao farmaceut godinama pratio terapije farmakološkim lijekovima, te da je u razgovoru sa pacijentima došao do bolnog zaključka da većina alopatskih lijekova apsolutno ne djeluju ili su veoma slabog efekta. Ljudi se guše lijekovima, piju ih mjesecima, da bi nakon toga odustali od te terapije, jer bi shvatili da je neefikasna. Potom se zavaravaju raznoraznim čajevima, biljnim preparatima, tinkturama…

 Moćno oružje

Sve te terapije pomažu u prosjeku 10 do 20 posto. Nijedan pacijent nije došao u moju apoteku i pohvalio se da je uspio riješiti problem prostatitisa. Nisam čuo niti od jednog pacijenta: “Ja normalno mokrim i nemam nikakvih problema”. Ti ljudski problemi i drame su me ponukali da se pozabavim stručnom literaturom i fitoterapijom. Godinama sam istraživao, u okviru magistarskog rada samo ovu oblast, prikupio određeni kvantum znanja i krenuo sa inovacijom – priča Goran Pelajić i dodaje da ljekovite supstance svakog lijeka koji se uzima peroralno, do prostate dolaze u vrlo malim količinama, te je to glavni problem zašto se upala prostate jako teško liječi.

On je više od deset godina ispitivao lijek. Testirao ga je među svojim prijateljima pacijentima i liječnicima. U svemu tome na početku mu je puno pomogao mostarski urolog Halil Tule. On je “Supoprost” davao pacijentima u bolnici, te svakodnevno pratio njihov oporavak. Bio je jako zadovoljan efektima.

– Nismo imali sreće sa početkom serijske proizvodnje. Dva puta sam bio blizu cilja za otvaranje apoteke i pogona u Mostaru, ali oba puta iz objektivnih okolnosti sve je odgođeno za bolja vremena. Sretan sam da su stigla – zadovoljan je farmaceut Pelajić.

“Supoprost” se definitivno pokazao kao moćno oružje u službi očuvanja čovjekovog zdravlja i bio bi grijeh “odustati na pola puta”. Dvanaest godina nakon prvog pokušaja stigao je do cilja. Njegov lijek nosi etiketu “Made in BiH”.

Iskustva

Slučaj jednog 25-godišnjaka iz Orebića farmaceut Pelajić posebno ističe. Kaže da je imao akutnu upalu prostate. Urolozi na Korčuli su mu prepisali najjače antibiotike. Oni, nažalost, nisu dali sjajne rezultate.

– Sa čepićima “Supoprost” za tri dana je propiškio normalno, a za deset dana je očistio svoju akutnu upalu – priča naš sagovornik.

Pedesetogodišnji H.V., Albanac koji radi kao u pekar na Pelješcu, godinama je patio od hronične upale. Ni njemu farmakološki lijekovi nisu puno pomagali.

– Našim čepićima se liječio mjesec dana. Trebalo mu je desetak kutija “supoprosta”. Od prošle godine nema problema sa mokrenjem.

Kontakt telefon je 00387 63 282 159