Celulit: RIJEŠITE SE PRIRODNIM PUTEM OPUŠTENE KOŽE

Ako je neaktivnost posljednjih mjeseci učinula da va se koža opusti, evo kako prirodno možete da riješite stvari

Celulit predstavlja problem kod skoro 93% žena, a iako stručnjaci tvrde da ga se ne možete u potpunosti osloboditi, smatraju da donekle možete poboljšati njegov vizuelni izgled. Neke navike pospješuju stvaranje celiulita, a ovih osam savjeta, pomoći će vam da ga se polako oslobodite i budete zadovoljni svojim tijelom.

1. Ostavite pušenje
Pored toga što je jedan od najvećih faktora rizika da se razbolite od bolesti opasnih po život, pokazalo se da duhanski dim smanjuje krvotok i slabi kolagen, tako da vezna tkiva mogu lakše da se oštete, a samim tim znači i da će se pojaviti i celulit.

2. Unosite dovoljno vode u organizam
Unos tečnosti i unos namirnica koje su obogaćene vodom kao što su paradajz, krastavac, paprika, itd.. pomaže u održavanju kože i vezivnog tkiva jakim, što automatski dovodi do smanjenje pojave celulita.

3. Koristite topli i hladni tuš
Naizmjenično korištenje toplog i hladnog tuša na vašim nogama, sužavaju i povećavaju vaše krvne sudove, stvarajući snažan efekat i pumpanja krvnih sudova. Sama koža reaguje na potpuno isti način, a cjelokupni metabolizam se pojačava hladnom vodom, što se naziva termogeneza. Potrebno je da 30 sekundi do dva minuta neizmjenično masirate svoje noge, toplom i hladnom vodom. Proces ponovite pet puta.

4. Izbacite šećer
Šećer je jedan od glavnih uzroka celulita. Preveliki unos slatkih pića ili slatkiša, može dovesti do preranog starenja ili propadanja kože.

5. Budite aktivni
Neaktvnost je glavni uzrok, labave kože. Ako vrijeme provodite uglavnom u sjedećem položaju, ustanite na svakih sat vremena i malo prošetajte. Ne postoje posebne vježbe za celulit, ali bilo kakvim vježbanjem, stvara se i veći broj otkucaja srca koje sagorijeva kalorije, tako da će to pomoći da smanjite celulit.

6. Kafa bez kofeina
Polifenoli u kafi ili čaju su efikasni protiv celuluta. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, možete da je pijete koliko želite, a samim tim i pospješićete smanjenje celulita.

7. Jedite narandžu, limun i grejfrut
Iako koža od ovih plodova, može izgledati poput vaših nogu, oni su bogati vitaminom C, koji koži vraćaju mladalački izged i svježinu.

8. Koristite anticelulit kreme
Dokazano je da nekoliko biljnih ekstrakta i hranljivih materija pomažu u borbi protiv aspekta celulita, uključujući ekstrakt kestena, kofein, ekstrakt kurkume i zelenog čaja. Snažnim masiranjem uz pomoć kreme možete smanjiti pojavu celulita, ali je potrebna redovna masaža koja će ga držati pod kontrolom.