„Carstvo prirode“ Alemka Nuhanovića: IMAM DOKAZE DA SU „PANCIR PREPARATI“ ZA BROJNA OBOLJENJA!

Još se nije rodio onaj za kojeg se zvanično može kazati da ima lijek protiv kancera. Doduše vjerske knjige i duhovna medicina tvrde da je Bog u prirodi ostavio lijek za svaku bolest, ali je treba pronaći. S druge strane, medicinski stručnjaci i farmakolozi imaju svoje metode i terapije, koje djeluju sa manje ili više uspjeha. Uz njih, iako u sjeni, djeluju travari, fitoterapeuti, apiterapeuti, nutricionisti… koji recepturama, preparatima, savjetima… pomažu u liječenju mnogih oboljenja, pa i kancerogenih.

Domaća javnost nedavno se upoznala se sa novim projektom Alemka Nuhanovića, kojeg je on nazvao „Carstvo iz prirode“, a namijenjen je liječenju ili pomoći kod liječenja svih oboljenja, a posebno kancerogenih. Priznamo, dosta hrabar i, rekli bi, revolucionaran korak! Zajedno sa sinom Anesom polako koračaju naprijed u svijet zdravijeg i sretnijeg života.
Suživot s prirodom

Nuhanovićevo „Carstvo prirode“ se nalazi u ambijentu iskonske prirode, u mjestu Setihovo, u istočnoj Bosni, nadomak Rudog. Na nadmorskoj visni od oko 280 metara, njihovo carstvo se prostire na oko 500 dunuma, a oni obrađuju ili su zasadili voćem, povrćem, ljekovitim biljem oko 200 dunuma.

Baš u ovom krajoliku od koga zastaje dah Alemko je započeo svoju, možda, najljepšu životnu priču. Zapravo, nastavio je tamo, gdje su njegovi pra, pra… te djedoci i roditelji živjeli, a on kao dijete uživao i upijao zanje starijih. Podigao je plantaže aronije, trešanja, jabuka, krušaka, maline, te ljekovitih trava, pčelinjak… te se posvetio izradi prirodnih pripravaka za pomoć bolesnima.

Tako je ovaj neopisivo lijep i bogat prostor, na njegovom kućnom pragu, postao Alemkov stil života. Kaže, da nema ništa ljepše od suživota s prirodom, a on taj suživot u Rudom „živi“ evo već 12 godina. Riječ je o projektu nazvanom „Pancir“, koji sadrži čitavu paletu čudotvornih preparata za skoro sva oboljenja.

On tvrdi da su mnogi njegovi pacijenti, nakon što su bili otpisani od zvanične medicine, uz pomoć „Pancira“ i posebnih programa liječenja pobijedili najteže oblike karcinoma.

“Kada je riječ o kancerogenim oboljenjima, ja ne mogu reći da ja liječim. Više je to kod mene spoj duhovne i biljne alternativne medicine. Dragi Bog je taj koji liječi, a hvala dragom Bogu pa preko ovih mojih proizvoda pomaže ljudima u izlječenju karcinoma. Jer, ko ih koristi po uputama onako kako ja kažem (prvo čišćenje organizma, pa onda oboljela mjesta) rezultati su veoma brzo vidljivi – objašnjava nam Nuhanović.

Lijek u lijeku

Naglašava, da je nerealno tražiti „lijek u lijeku“. Ko god traži lijek u lijeku taj nije dobro. Šta to znači?

“To je poruka da je jedini lijek dragi Bog. On određuje kako će i šta će biti. On je rekao da nam je spustio svaku travku za svaku bolest, a mi treba da je nađemo. Imam osjećaj da je Svevišnji mene uputio da te travke pronalazim i pravim lijekove za one kojima dragi Bog otvori pute prema meni – govori Nuhanović.

U ovoj jedinstvenoj oazi zdravlja, cilj je u današnjim brzim i hemijom „začinjenim“ vremenima, u saradnji sa naukom, prirodom, ali i starim narodnim mudracima, uzeti ono najbolje i najvrijednije iz prirode, te usmjeriti prema bolesnom čovjeku.

Ovdje su formirali poseban tim stručnjaka koji radi na pripremi, ali i na djelovanju ljekovitih preparata. Angažovano je sedam najpoznatijih eks jugoslovenskih travara, zatim profesori doktori za ljekobilje, biologiju, pčelarstvo…. Želja mu je da ostvari i što prisniju saradnju sa zdravstvenim radnicima i farmaceutima.

“Ne mogu kazati da je medicina oblast za sebe, a farmacija opet segment za sebe. Poštujem sve to, ali meni je bliža prirodna alternativna medicina. Volio bih kada bi se sve ove oblasti, kao što je slučaj na zapadu, udružile i zajednički djelovale u funkciji čovjekovog zdravlja – kaže Alemko Nuhanović.

Osnova u njegovim biljnim preparatima je bobičasto voće. Kaže da imaju preparate za sve bolesti. Posebno je ponisan na tkzv „Pancir program“ namijenjen za kancerogena oboljenja. Sve je u formi napitka.

“Imamo zaista odlične rezultate, stižu nam povratne informacije iz svih krajeva svijeta od balkanske regije, preko Austrije, Njemačke, do Turske i Izraela. Ovih dana pokušavamo naći modus kako da pojedine kupce i distributere u Izraelu redovno snabdijevamo. Našu anti kancerogenu biljnu terapiju preporučuju i na turskoj klinici „Adži baden“ – kazuje naš sagovornik.

„Pancir“ protiv kancera

Pored ljekovitih pripravaka u „Carstvu prirode“ imaju posebne programe za detoksikaciju organizma. Primjenjuju antiparazitski program po recepturama Hilde Klark, koja je dokazala da mi svi u organizmu imamo i do kilogram parazita. Nakon toga se primjenjuje anti virusni program, te jačanje organizma preparatom B17.

“Naučno je dokazano da nedostatak vitamina B 17 u organizmu je – karcinom. Kažu da ovog vitamina ima u sjemenki kajsije, ali to su male količine u odnosu na potrebe organizma. Zato mi u svoj preparat ubacujemo miks iz kajsije, zatim mangan, magnezij, selen, enzime… Sa ovim preparatom pravimo još jedan „pancir“ protiv kancera – tvrdi Nuhanović.

Na naše pitanje koliko dugo traju terapije, naš sagovornik kaže da sve zavisi od stepena oboljenja, ali prema dosadašnjim iskustvima kompletan proces liječenja traje dva do tri mjeseca.

“Nažalost, pacijenti mi kasno dolaze. Imam slučajeva gdje su ljudi obišli i Rusiju, i Ameriku i Kubu, pa kada nisu ništa postigli, obratili su se meni za pomoć i spasili se teški zdravstvenih muka. Poboljšanje su osjetili u roku od deset dana… Uglavnom, svi oni koji su se pridržavali upustava i savjeta, imali su veoma dobre i brze rezultate oporavka – tvrdi Nuhanović.

Otkriva nam da se u njegovim preparatima nalaze i određene količine adaptogenih trava, koje se mogu naći samo u određenim svjetskim mirko lokacijama, a naučno je dokazana njihova ljekovitost.

Uz naglasak, da je za sve ove rezultate zahvalnost Svevišnjem, Alemko Nuhanović, na kraju poručuje:

“Dragi Bože, pošalji onoga kome ćeš pomoći, a onima kojima nećeš pomoći, neka mi ne dolaze! (Aura)