Čarolija ljubavi: 3 LJUBAVNA RITUALA ZA POMIRENJE I POVRATAK STRASTI U BRAKU ILI VEZI

Evo koja 3 ljubavna rituala poštuju parovi koji su u sretnom braku ili vezi…

Strast i ljubav su poput nježnog cvijeta – ako ih njegujete, zalivate iskrenim osjećanjima i lijepim gestovima, one će rasti i razvijati se godinama, piše Lovesensa.
Ali, ako ih zanemarite, opustite se i zaboravite da je njegujete, ona će se polako sušiti i vremenom će se pretvoriti u prah koji će vjetrovi zaborava odpuhati.
Stres na poslu, djeca, svakodnevica, obaveze – sve to utiče na obostrano zanemarivanje partnera… Nedostatak vremena za zajedničke aktivnosti takođe je jedan od razloga zašto se partneri u braku ili vezi udalje.

Predlažemo 3 ljubavna rituala parova koji godinama održavaju svoju ljubav i strast kao prvog dana…
Riječ je o jednostavnim ritualima koji će vam preći u naviku i pomoći će da ponovo uspostavite konekciju strasti sa partnerom.

1. Obavezan poljubac i zagrljaj na svakom susretu ili rastanku
Ne zaboravite da poljubite i zagrlite partnera prije odlaska na posao ili nakon teškog radnog dana. Na ovaj način pokazujete partneru koliko vam znači, da brinete o njemu i želite sa njim da provedete vrijeme.
Poljubac je simbol da vaša ljubav još uvijek živi – nemojte ga zanemariti.

2. Razgovor iscjeljuje ljubav
Svake večeri pred spavanje razgovarajte međusobno kako ste proveli dan, razgovarajte o djeci, o planovima… Gledajte partnera u oči dok mu govorite i dok ga slušate. Poljubite ga i uvjerite se da je dobro. Takođe, možete zajedno da se molite prije spavanja. Uvijek mu ponavljajte njegove dobre strane zbog kojih ste izabrali da budete baš sa njim.
Umjesto da uvijek razgovarate o problemima i imate strogo poslovnu/organizatorsku komunikaciju, pričajte sa partnerom o vašoj ljubavi i svakog dana pokazujte da je ona još uvijek prisutna u vašem srcu.

3. Jedno veče nedjeljno izdvojite za zajednički izlazak
Ovo je divan ritual kojim ćete razbiti monotonoiju u vezi ili braku. Svake sedmice izaberite da jednom nedjeljno izađete na večeru, šetnju ili provod. Najbolje je da izaberete vaš datum krajem svake naporne radne nedjelje. Ovako ćete se opustiti i posvetiti jedno drugom. Nedostatak vremena nije izgovor – uvijek možete izdvojiti sat ili dva za jačanje ljubavi.
Jednog dana će djeca odrasti i krenuti svojim životom, prijatelji će se možda odseliti, a porodica će imati svoje probleme… Zato je divno da partner i vi uvijek budete usmjereni jedno na drugo.
Isprobajte ova tri romantična rituala i oživite u vašem odnosu čaroliju ljubavi.