Čarobnim ritualima do posla iz snova

Pronalaženje posla postala je nemoguća misija za mnoge, jer dobra biografija ne garantuje da će neka firma odabrati baš vas među mnogobrojnim kandidatima. Međutim, postoji nešto što može pomoći da budući poslodavci šansu pruže upravo vama bez obzira na to što drugi možda imaju bolje kvalifikacije.

Riječ je o magičnim ritualima,a pomoću kojih, na suptilnom, astralnom nivou rješavate ono što vam je potrebno u materijalnom svijetu. Postoje mnoge čini za razne situacije, a vi odaberite one koji vam najviše odgovaraju.

Nemojte koristiti više čarolija, dovoljno je da odaberete jednu vrstu magije i pravilno je primjenite. Važno je da se previše ne opterećujete nego da vam ovo magijsko putovanje bude zabavno, pa ko zna – možda vam čarolija i upali!

 

Biljna torbica

Ubacite u zelenu platnenu torbicu poludragi kamen tigrovo oko, dodajte prstohvat sušene žalfije, lavande, mirođije, bosiljka i peršuna. Vrećicu zavežite zlatnom trakom i dobro je učvrstite da se sadržaj ne prosipa. Uveče pred spavanje držite vrećicu među dlanovima u blizini srca, zažmirite i zamolite je da vam u najkraćem roku privuče dobar posao.

Stavite je pod jastuk, a ujutro je izvadite i nosite stalno sa sobom. Kada dobijete posao, zahvalite se vrećici i ostavite je negdje u prirodi.

Kamen i svijeća da šansa bude veća

Riječ je o kamenu koji ispunjava želje bilo da je riječ o ljubavi, zdravlju, bogatstvu, jačanju psihičkih moći, i koji vam takođe može pomoći da privučete posao u život. Uzima se kamenčić oblutak, koji se najčešće pronalazi na obalama rijeka ili mora.

Također, za ritual su vam potrebni sljedeći sastojci: svijeća, mirišljava so, maslinovo ili eterično ulje (jasmin, nana) i dvije staklene posude. Prije nego što ga započnete, nekoliko trenutaka razmišljajte o svojoj želji. U ovom slučaju, mislite o poslu kojeg želite. Zamišljajte kako ste dobili obavještenje da ste primljeni ili kako već radite na tom radnom mjestu. Sipajte vodu u staklenu činiju. Zapalite svijeću, držite kamen u dominantnoj ruci (desnoruki u desnoj, ljevoruki u lijevoj) i opet razmišljajte o želji.

Pređite kamenom tri puta iznad plamena svijeće, a potom ga spustite u činiju s vodom, gdje treba da ostane nekoliko minuta. Izvadite ga iz činije, pa kada se osuši, premažite ga maslinovim ili eteričnim uljem, pospite s malo soli i stavite u drugu staklenu posudu u kojoj treba da odstoji 24 sata. Kamen stalno nosite sa sobom sve dok vam se ne ostvari želja. Nakon toga, držite ga u rastvoru slane vode 24 časa, a sljedeći dan treba isto toliko sati da odstoji napolju kako bi ga očistile sunčeva i mjesečeva energija. Kamen potom postaje talisman i pomaže da se ostvare i druge želje.

Pokrenite vlastiti biznis

Ovaj ritual se izvodi kada je mjesec u fazi rasta. Nabavite braon svIJeću koja simbolizuje stabilnost, kamenčić i klupko crnog konca ili prediva i vizitkartu koju ćete sami nacrtati. Ona treba da podsjeća na pravu, s vašim imenom i prezimenom, nazivom firme…

Možete nacrtati i logo vaše buduće firme. Zapalite svijeću i postavite klupko ispred sebe. Na bijeloj hartiji ispišite sve podatke na vašoj vizitkarti. Na poleđini napišite: ”Moj san se ostvario.” Držite kamenčić u rukama i izgovorite: ”Kako jača mjesec, tako napreduje i moj posao!”. Stavite kamen na vizitkaru i pričvrstite ga crnim koncem. Ugasite svijeću, a vizitku držite na tajnom mjestu.”. Stavite kamen na vizitkaru i pričvrstite ga crnim koncem. Ugasite svijeću, a vizitku držite na tajnom mjestu.