Čarobne ruke sarajevskog iscjelitelja: Spas za bolna leđa, slabu cirkulaciju, gljivična oboljenja, loš sluh

Nova sjajna iskustva Aurinih čitatelja – nova su potvrda uspješnosti centra alternativne medicine Relax:

Dr. Tarika Alija, penzionerku Fahru Đozo, Almu Spahić i Nazifa Šehovića u život vratila energija ruku Redžepa Hanića

Uprkos brojnim zdravstvenim nedaćama i peripetijama kojima je bila izložena proteklih, ne nekoliko godina, nego desetljeća, ali i činjenici da dobrano gazi devetom decenijom života, sarajevska penzionisana trgovkinja Fahra Đozo (88), sjajan je primjer vitalne, psihički jake i pozitivne žene.

U jednosatnom telefonskom razgovoru, Fahra je veselim glasom opisivala sve što joj se izdešavalo minulih godina te kako je na koncu, spas za svoje dzravlje pronašla u sarajevskom centru alternativne medicine Relax. Ruke energoterapeuta Redžepa Hanića učinile su više za ovu veselu penzionerku koju sjećanje više nego odlično služi, od injekcija, tableta, gelova, fizikalnih terapija, banja…

– Prvi put sam kod Redžepa otišla 8. avgusta 2014. godine – započinje Fahra priču.

Ništa ni od čuvene banje Harkanj

– Razlog je bio upaljen živac na nozi. Išla sam u Ilijaš kod nekih alternativaca, kljukala se lijekovima iz Danske, išla čak u banju u Mađarsku, jedinstveni Harkanj koji je na dobrom glasu u Evropi već više od 200 godina. Ma džaba sve, meni nije bilo pomoći – prisjeća se Fahra.

Osim bolne noge, Fahru je mučio i teški oblik migrene.

– Nisam smjela godinama oprati kosu dok sva vrata i prozore ne zatvorim i kapu i šal ne pripremim. Vjerujte, tako je bilo. Spavala sam s kapom i šalom. Nikakve tablete nisu pomagale. Znala sam iza ponoći, ne mogavši više trpiti bolove, otići u Hitnu. Inače, noga me počela boliti još nakon rata nekad. Imala sam jednu saobraćajnu nesreću prilikom koje sam slomila vrat. Zatim sam pala u radnji, skrhala se sva. Tu su i godine. Nakupilo se svega. Uglavnom, kad me jednom kćerka nazvala iz Danske i rekla da je u Auri pročitala za Redžepa, nagovarajući me da odem, ja sam rekla: radije ću umrijeti, nego bilo gdje više ići”.

– Vjerujte, toliko sam bila razočarana u ljekare, u sve. Pa sin od sestre je hirurg, ali, niko nije znao šta učiniti da mi se stanje popravi. Redžep je znao. Kako je kćerka bila uporna, posjetila sam ga. Odmah mi je rekao da sam pogrešno liječena. zatim su započeli tretmani energoterapjom. Odavno hodam bez kape, noga me ne boli, i od prve terapije sam osjetila poboljšanje – pohvalila je Fahra sarajevskog energoterapeuta Hanića.

Sjajan dijagnostičar

Inače je energoterapija sve popularniji terapijski model, koji se koristi u mnogim zemljama svijeta za prevenciju ali i rehabilitaciju zdravstvenih poremećaja, umjesto nekih klasičnih medicinskih terapija.

– Ništa od poznatih metoda ne uklanja zdravstvene probleme kao masaža refleksnih zona – kategorično tvrdi Hanić. To dokazuje dokumentacijom brojnih klijenata koji su u njegovoj ordinaciji našli lijek za zdravstvene probleme. Među njima je i dr. veterine, Tarik Ali, 53-godišnji Sudanac.

– Ja sam u Bosni preko 20 godina. Došao da studiram i ostao – kaže nam ovaj simpatični dr. veterine. Imao sam problem sa nesanicom, nervozom, sporom probavom. Puno putujem, puno sam na terenu, spremao sam magistarski i pretpostavljam, od silnog stresa, organizam je reagirao tako kako je reagirao. Sad, moja struka je jako srodna medicini, dosta toga mi je blisko, jasno i poznato.

– Nisam htio piti tablete, okrenuo sam se sportu i alternativnoj medicini koja je s efektima nešto sporija, ali dugovječnija. Redžepu sam se požalio na plitak san, umor…i dobio sam čajeve za eliminaciju toksina iz organizma. Imao sam i pijesak u bubrezima. Uspješno rješavamo i taj problem. Osjećam se bolje, iako sam bio samo na četiri tretmana. No, idem dalje. Vjerujem u ovu metodu. U, tako da ga nazovem, naprednom svijetu, Americi i Japanu, postoje educirani menadžeri stresa. Svima je već jasno da stres izaziva mnoge bolesti, da usljed stresa otkazuju organi. Ti menadžeri uče kako da ne dođe do stresa, kako ga ublažiti ili uspješno izbjeći. Bitno se riješiti toksina iz organizma, tu čajevi i sport pomažu. Toksini izazivaju kiselost organizma, što dalje dovodi do problema s infekcijama, bakterijama, upalama, raznim vrstama bola…

– Uglavnom, jako sam zadovoljan terapijama kod gospodina Hanića, veliki je stručnjak i svakom bih preporučio da ga posjeti.

Sjajna iskustva sa nama su puta podijelili i Sarajka Alma Spahić (55), uposlenica jedne zlatare na Ilidži i Nazif Šehović, 62-godišnji, trenutno nezaposleni, monter centralnog grijanja, takođe iz Sarajeva.

– Trenutno sam na birou, ali nakon ove priče, kad nahvalim zdravlje, možda me neko angažuje – šeretski nam priča Nazif. Veselog je duha, bolest ga nije psihički pokolebala. Kazuje da u Sarajevu živi zadnjih 40 godina, rodom je iz Bileće.

Prije dvije i pol godine, na poslu je pao, povrijedivši lijevi kuk.

Nazif Šehović

– Nisam odmah imao problema, a kad je počelo, baš me stislo. Nisam mogao ustati, sjesti, čarape obući, ma ništa. Doktori su me slali po snimkama, rendgenima, koji nisu pokazali nikakav lom. A mene bolilo. Kljukali su me tabletama, i dok su djelovale, ja bih osjećao utrnulost. Trajalo je to zadnjih 7-8 mjeseci, a onda sam posjetio Redžepa Hanića na nagovor prijateljice. Sa samo četiri tretmana energoterapije, moje su sve nevolje nestale. On je sve namjestio, popravio, zdravlje mi se stabilizovaalo. Vratio me na noge, sa samo jednim tretmanom sam osjetio poboljšanje.

S tretmanima kod Redžepa Hanića, prezadovoljna je i Alma Spahić, 55-godišnja Sarajka.

– Godinama sam imala glavobolje koje su znale trajati po četiri dana. Uz to i varirajući pritisak. Kako je koja godina prolazila, više nisam ni obraćala pažnju na te glavobolje, mislila sam menopauza, migrene…-priča Alma.

A onda, prije dva i pol mjeseca, Alma je saznala da je imala čak tri moždana udara.

– Gubila sam svijest, u glavi osjećaj kao da se sve razlilo. Kao da sam u komi, pa se budim i opet vraćam u nju. Uzela sam bolovanje, a kćerka je zakazala pregled u poliklinici Al-Tawil. Magnetna rezonanca je pokazala da sam imala moždani udar, a snimci su ukazali i na dva prethodna. Dakle, sve one glavobolje, pritisak…bili su signali koji su ukazivali na nešto ozbiljno.

– Inače nisam žena paničar koja odmah trči ljekaru, ali nakon što sam saznala za ta tri moždana, uplašila sam se. Tada počinje gubitak pamćenja, ravnoteže…neurolog mi daje terapiju koja pospješuje cirkulaciju u mozgu. Tada sam već bila zrela za psihijatrije, sve mi je smetalo, TV, radio, ljudi. Željela sam samoću. Mislila sam da ću umrijeti, non-stop ležeći u krevetu.

– I tada, čitajući Auru, saznajem za gospodina Hanića. Prijateljica je već bila kod njega, hvali ga. Odlazim na devet tretmana. Juče popodne je bila deveta (30. novembar op.aut.). Od pete terapije sam osjetila veliko poboljšanje. Glavobolje su nestale, nervoza, malaksalost.

– Redžep mi je ukazao na izvor mog stanja. Osoba sam koja ne voli laž, nepravdu, a toga je i previše. Pa onda se javi stres. Negdje je moralo pući. Hvala Bogu ništa mi se nije oduzelo. Dobila sam i biljnu terapiju od gospodina Hanića. Prvi tretmani su mi bii izuzetno biolni, sad je već podnošljivije. Niveliše se balans u mom organizmu. Kad hodam ne gubim balans, nema nesvjestica, osjećam se savršeno i želim poručiti svima da, bez obzira kakve tegobe da osjećaju, obavezno posjete i Redžepa Hanića. Ja ne koristim više nikakve tablete, samo njegovu terapiju i osjećam se sjajno – kaže Alma.

Putevi energije

– Osobina energije je po mnogo čemu jedinstvena. Energija koja se ne može akumulirati i tako materijalizovati, unovčiti, energija koja ima masu (težinu), dok ni jedna druga nema. Da ima masu potvrdio je naučnoistraživački institut u Vašingtonu. Kao dokaz moći osobne energije je to što je neuništiva, a potvrđeno je sa vjeroskog aspekta da je duša vječna a to je osobna energija.

– Ako znamo da postoji, kako nastaje, trebamo znati kako funkcioniše u našem tijelu. Kako svaka energija ima putanju kao električna energija kroz kablove, sunčeva (solarna) kroz svemir, naša osobna kroz tijelo snabdijevajući organe.

– Naučno je dokazano da je energija najefikasnija dok je u energetskoj ravnoteži.  Dok je energetska ravnoteža savršena, savršeno funkcioniše naš organizam bez tegoba i bolesti.

– Narušavanjem energetske ravnoteže zbog načina života, organi počinju slabije raditi kada dolazi do tegoba i bolesti. Da je tako potvrđuje energetska terapija od jednog sata nakon čega se se pacijent osjeća osjetno bolje neovisno kakav je problem imao.

  • Sve navedeno potvrđuje moć i važnost osobne energije sa preporukom da je održavate vodeći uredan život. Kada dođe do debalansa, jedini i siguran način energetske ravnoteže je energetska terapija – objašnjava Hanić.

Energoterepija – savršena terapija

I upravo na pijedestal svojih sposobnosti – Redžep Hanić stavlja energoterapiju – terapiju koju je osmislio i do savršenstva doveo još prije tridesetak godina. Lista oboljenja koja se ovom terapijum u Redžepovom centru “Relax” mogu liječiti i  izliječiti i dovesti organizam u zdravo stanje je velika.

– Umjesto nabrajanja, lakše je da kažemo da skoro i ne postoji bolest koja se ovdje ne može liječiti. Evo šta na temu prevencije i samog liječenja – kaže Redžep.

– Znajući da je energetska putanja temelj dobrog zdravlja, te da su svi organi ovisni o toj energiji, može se reći da nema problema ni bolesti koja se ne može zaustaviti, umanjiti, pa i izliječiti. Naravno, ne sa jednim tretmanom. To ovisi o starosnoj dobi, ali i o tome koliko dugo je problem prisutan.

Pojašnjava kako refleksnih zona ima na svim dijelovima tijela. Za jedan sat koliko traje tretman, organizam mu daje odgovor u kakvom stanju se nalazi. Dobije se kompletna zdravstvena dijagnoza koju ne može dati nijedan aparat.

– Većinu vaših simptoma sami morate reći doktoru na osnovu čega on postavlja dijagnozu. Sa energetskim terapijama to nije slučaj. Dovoljno je da na određenim mjestima dodirujem tijelo a ono samo mi daje odgovore. Organizam je savršen  – tvrdi Redžep.

Kontakt Redžepa Hanića: 061/148-046.

 

error: Content is protected !!