ČAROBNE BILJKE ISPUNJAVAJU ŽELJE: Evo kako možete iskoristiti moći kantariona, rogoza, smilja, ruže…za privlačenje partnera, za trudnoću…

Od pamtivijeka su u narodu korištene biljke sa jakim magijskim moćima – da bi se ostvarila ljubav, obezbijedilo blagostanje i dobro zdravlje. Odaberite biljku shodno problemu koji želite riješiti

Kantarion

Biljka je to koja čuva žene od zla i bolesti. Ukoliko žena posumnja da je uzrok njene neplodnosti crna magija, toj se ženi preporučuje da u džepu nosi cvijet kantariona. Savjetuje joj se i da pije čaj nezaslađen, isto od kantariona.

Broć

Vjeruje se da ova biljka posjeduje jake magijske moći, te da štiti od vampira i zlih duhova pokojnika. Da bi ukućani mirno spavali, dovoljno je okačiti vijenac od broća na ulazna vrata.

Divlja ruža

Ova lijepa biljka štiti od bolesti. Vjeruje se da će bolesnik ozdraviti ako se provuče kroz obruč napravljen od njenog granja.

Rogoz

Od rogoza su se nekad znali praviti užad za hvatanje zlih duhova, vještica i vampira. Dovoljno je da se okači iznad ulaznih vrata malo rogoza, i zaštita je zagarantovana.

Vid

Travka vid posvećena je slovenskom božanstvu Svetovidu, a najčešće se koristi prilikom  prirocanja. Uveče prije spavanja, stavi se pod jastuk i posmili se na trenutni problem ili se izgovori neko konkretno pitanje i odgovor dolazi u snu.

Ruža

Vjeruje se da ova biljka liječi žuticu. Na stabljiku ruže priveže se konac i tri puta u sebi ponovi:”Mijenjam žutilo za crvenilo”.

Georgina

Sasušen korijen od georgine je moćna hamajlija koja pomaže ženama da dođu do željenog potomstva. Vjeruje se da će žena lako ostati u drugom stanju ukolikos vakodnevno u džepu nosi korijen georgine.

Margareta

Od sjemena ove biljke prave se ogrlice za ljubavnu hamjaliju. Dovoljno je da djevojka kroz nju pogleda mladića koji joj se sviđa i on će biti njen.

Smilje

Mirisno smilje je omiljena ženska hamjalija. Ukoliko žena želi da sačuva svog muža i da joj ga druga ne preotme, dovoljno je da sa sobom nosi grančicu ovog bilja.

Selen

Biljka selen namijenjena je djevojkama koje žele da se udaju. Poželjno je da se svakodnevno nosi grančica selena, a jednom nedjeljno da se djevojka okupa u vodi u kojoj je potopila ovu biljku. Njeno magijsko djelovanje privući će voljeno biće.

(aura.ba)