Čarobna formula za prizivanje bogatstva: “Ostavite novce da se množe kao ovce”

Prije izvođenja ovog rituala, potrebno je da nabavite sljedeće predmete; zdjelu i osveštanu svijeću. Ritual počinje tako što ćete postaviti zdjelu ispred vrata svoje spavaće sobe, a u narednih šest dana vaš zadatak je da tačno u pet sati popodne stavite jedan novčić u zdjelu. Ubacujte u nju novčanice i kovanice u raznim apoenima

Čarobni rituali za privlačenje novca i bogatstva oduvijek su bili veoma privlačni popularni među ljudima svih društvenih ili socijalnih statusa. Novac je osiguravao bezbrižan i lagodan život, ali i utjecaj i moć. Stoga, od davnina se praktikuju razni rituali koji osiguravaju poslovni uspjeh, unaprjeđenje, povišicu, pa i određenu količinu novca kada zatreba.

Svi znamo da je pored truda, zalaganja i rada, često portebno i malo magičnog praha kako bi se situacija odvijala u željenom pravcu.

Magija s rokom trajanja

Za ovu vrstu rituala u većini slučajeva biće vam potrebni bijelo-magijski predmeti poput svijeća, nakita izrađenog od plemenitih metala, poludragog ili dragog kamenja i naravno novčanice i kovanice. Ukoliko uzmete u obzir i zakon privlačenja, koji glasi da slično privlači slično, nije čudo da su upravo ovi predmeti idealni za ovakvu vrstu čarolija.

Naravno, veoma je bitno obratiti pažnju i na vrijeme u koje se rituali izvode, a za privlačenje novca najpogodniji je period kada je mjesec u fazi rasta. Imajte na umu i da većina magijskih rituala ne donosi trajno rješenje, odnosno da imaju svoj rok trajanja, pa ih je potrebno ponavljati nakon određenog vremena.

Magijski rituali u većini slučajeva počnu djelovati u veoma kratkom periodu, pa ukoliko želite brze rezultate, veoma je važno da tokom izvođenja rituala osoba bude potpuno fokusirana na krajnji rezultat.

 Ostavite novce da se množe kao ovce

Prije izvođenja ovog rituala, potrebno je da nabavite sljedeće predmete; zdjelu i osveštanu svijeću. Ritual počinje tako što ćete postaviti zdjelu ispred vrata svoje spavaće sobe, a u narednih šest dana vaš zadatak je da tačno u pet sati popodne stavite jedan novčić u zdjelu. Ubacujte u nju novčanice i kovanice u raznim apoenima.

Svaki dan prije nego što ubacite novac u zdjelu, izgovorite magične riječi; „Novac leti meni. Ja (izgovoriti ime), sluga božji, zahvalan sam na bogatstvu koje imam.“ Kada ubacite novac, izgovorite sljedeće: „Hvala ti za novac. Amin.“ Nakon što ubacite posljednji novčić, tačno u ponoć stavite na sto lanenu krpu i na nju posudu s novcem. Vadite novčanice i kovanice i redajte ih oko zdjele. Neka sto bude postavljen tako da ga osvjetljava mjesečina. Imajte na umu da posljednji dan rituala treba da pada na pun mjesec. Stavite na sto čašu ispunjenu solju i postavite u nju svijeću, pa izgovorite riječi:

U beskrajnom okeanu nalazi se ostrvo i na njemu sveti kamen. Oko njega stoje anđeli, čarobnu pjesmu pjevaju da mi ispune želju. Moje srce je puno radosti, moj dom pun blagosti i izobolja. Ostavljao sam novce da se množe kao ovce i da mi se vrate u dom.“

Ostavite svijeću da izgori do kraja, a potom pođite na spavanje. Ujutro, prije nego što svane, vtarite novac u zdjelu. Čaša sa solju, ostatak svijeće i lanenu krpu izbacite iz stana i ostavite ih na nekoj raskrsnici. U narednih sedam dana stavljajte po jedan novčić u posudu i svaki put kažite: „Blagodarim na izobilju“.

Nakon tog perioda, pokupite sav novac iz posude, zamotajte ga u ukrasni papir i odložite na tajno mjesto. Ovaj ritual ima trogodišnje dejstvo, a nakon toga ga ponovite.