Capilla Del Monte – Grad u kojem su svi vidjeli vanzemaljce (VIDEO)

Gradić Capilla Del Monte u središnjoj Argentini, okružen je planinama. Mještani vjeruju da se duboko ispod planina nalazi velika izvanzemaljska baza koja se zove “Erks”. Poznat po cijeloj Južnoj Americi, grad je nazvan “duhovnim glavnim gradom zemlje”.

Mnogi mističari, šamani i iscjelitelji koji su privučeni pričama o podzemnome gradu Erksu kažu da je riječ o galaktičkoj bazi koja sadrži “energetski portal” za smještaj interdimenzionalnih putovanja ili čak putnike kroz vrijeme.

Njihova je misija “uspostaviti i pripremiti savez između svemiraca i čovječanstva”. Iako je to nepotvrđeno, mještani tvrde da je NASA također izgradila bazu u blizini.

Građani tog argentinskoga gradića pripovijedaju o raznolikim iskustvima izvanzemaljske ili pak izvandimenzionalne aktivnosti. Dana 9. januara 1986. troje mještana izvijestilo je kako vidi ogromni okrugli brod s prozorima koji slijeću pored obližnje planine, urezujući u travu oznaku dugu 12 i široku 64 metra.

Drugi su pak izvijestili da vide svjetlosne sfere kako lete u formacijama, svjetlosne spektre i humanoidna bića. Muž jedne žene nestao je na nekoliko dana, a po povratku je ustvrdio da su ga oteli izanzemaljci i podvrgli “strašnim stvarima”.

Viđenja NLO-a i izvanzemaljaca prilično su uobičajena u Južnoj Americi. U Nacionalnom parku Chapada Diamantina u Bahiji, na istoku Brazila, mještani su prestravljeni “trostrukim” humanoidnim bićima koja dolaze i odlaze iz podnožja brda”.