Čaj od anisa čuva zdravlje Tibetanaca

Čaj kuhajte svjež svakog dana, nemojte piti ako vam je ostalo od jučer.

 


Tibetanska medicina vijekovima se koristi širom svijeta umjesto lijekova zvanične medicine, prije svega jer su Tibetanci poznati kao zdrav i dugovječan narod.

Jedna od najpopularnijih metoda je ispijanje tibetanskog čaja, koji zbog glavnog sastojka – đumbira, ima antiupalna, antipiretska i analgetska svojstva, a zbog ostalih sastojaka i načina pripreme, pomaže i da se izborite sa hroničnim umorom i osjećajem iscrpljenostiPravo vrijeme da počnete da ispijate tibetanski čaj je upravo sada, jer gradi imunitet, spriječava prehlade i moćni je borac protiv virusa, kojima kod nas uskoro počinje sezona.

Sastojci: 5 g rendanog đumbira, 2 kašike iscjeđenog limunovog soka, 2 kašike meda, prstohvat mljevene ljute papričice i prstohvat anisa, 2 litra vode.


Priprema: Vodu prokuhajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, pa dodajte sve sastojke. Procijedite i pijte u gutljajima tokom cijelog dana ili još bolje po jednu šolju prije svakog obroka.

Ova količina čaja dovoljna je za tri osobe, pa ako pravite samo za sebe, možete da smanjite količinu.

Komentari

komentara