Budistički sveštenik zadržao osmijeh i dva mjeseca nakon smrti! (Video)

Budistički sveštenik Luang Por Pian preminuo je 16. novembra 2017.  u svojoj 92. godini. Sljedbenici monaha su ekshumirali njegovo tijelo dva mjeseca poslije smrti i došli do zapanjujućeg otkrića.

Monah Luang Pian je rođen u Kambodži, a posljednje dane svog proveo je u bolnici na Tajlandu. Život je posvetio budizmu radeći kao guru u centralnoj tajlandskoj provinciji Lopburi.

Ono što je privuklo pažnju javnosti širom Azije jeste činjenica da njegovo tijelo nije pretrpjelo gotovo nikakve promjene čak i dva mjeseca poslije smrti. Monasi ga čuvaju u hramu gdje je Pian proveo najveći dio svog života.

Sledbenike je tom prilikom zaprepastio prizor koji su ugledali u trenutku kada je tijelo monaha izvađeno iz kovčega. Pian je i poslije smrti zadržao osmijeh na licu, što su vjernici masovno fotografisali i dijelili na društvenim mrežama.

Mediji pišu da je tijelo izvađeno iz kovčega kako bi se monahu promijenila sveštenička odjeća.

Osmijeh na njegovom licu naglasio je tvrdnju sljedbenika da je Pian tokom posljednjih trenutaka svog života dospio u stanje istinske nirvane.

Prijatelji i sljedbenici kažu da će se moliti za njega sve do momenta ceremonije sahrane koja je zakazana 100 dana posle smrti monaha.