
- 8 velikih šampinjona,
- 400 g taljatela,
- 200 g pasiranog paradajza,
- 150 g spanaća,
- po kašičica majorana, šećera i tamnog sirćeta,
- 3 kašike putera,
- glavica crnog luka,
- 2 kašike pinjola,
- 100 g rendanog parmezana,
- so, biber.
Paradajz izmiješajte sa šećerom, majoranom, sirćetom, solju i biberom. Tjesteninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju i ocijedite. Posudu namažite kašikom putera, napravite osam gnijezda od tjestenine i prelijte paradajz sosom. Šampinjone očistite, stabljike isijecite na kockice, a glavice stavite na vrh svakog gnijezda. Na ostatku putera ispržite kockice crnog luka i šampinjona, umiješajte spanać i napunite šampinjone. Pospite pinjolama i parmezanom, začinite mljevenim biberom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Servirajte toplo. (NN)