Brzo i bez pečenja: Kolač s jabukama

Za fantastičan kolač s jabukama nije vam potrebno ni mnogo vremena ni mnogo sastojaka, a ni mnogo truda. Zaista, sljedeći kolač napravićete za veoma kratko vrijeme, a garantujemo da ćete uživati u svakom zalogaju. Prijatno!

Sastojci

  • pakovanje petit beurre keksa
  • 800 grama oguljenih jabuka
  • dva pudinga od vanilije
  • osam kašika šećera
  • 500 ml vode
  • svježe cijeđeni sok od pola limuna.

Priprema

  1. Jabuke oguliti, očistiti od sjemenki i sitno isjeckati. Isjeckane jabuke prebaciti u posudu za kuvanje, dodati vodu, šećer i limunov sok pa kuvati desetak minuta dok jabuke malo ne omekšaju.
  2. Puding razmutiti sa 100 ml vode i dodati ga jabukama. Prokuvati uz miješanje još pet minuta dok se krema ne poveže.
  3. U pleh za pečenje srednje veličine, koji ste prethodno premazali puterom, složiti jedan red keksa. Preko keksa izliti polovinu kreme, složiti odmah i drugi red keksa, preliti ostatkom vruće kreme i rashladiti (prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru). Ukrasiti šlagom i poslužiti rezano na kocke.

(minimagazin.info)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!