Brzinsko rješenje protiv nadutosti

Koliko puta vam se dogodilo da zbog problema s nadutosti niste mogli negdje otići, ili ste osjećali neizmjernu bol i nelagodu, ili iz straha da će se nagomilani vjetrovi osloboditi u neugodnom trenutku?

Ukoliko ste se našli ili se nađete u sličnom problemu, kako ne bi rizikovali, donosim jednostavno rješenje koje uspješno riješava probavnih problema.

Nadutosti se možete riješiti ako pritisnete stomak iznad pupka, tako da položite dlan iznad pupka i pritisnete na mjestu gdje završavaju prsti. Kad pritisnete to područje, kažiprstom lagano masirajte u smjeru kazaljke na satu, a potom promijenite smjer.

Druga tačka nalazi se četiri prsta tačno ispod pupka. I ovu tačku potrebno je prstom masirati u smjeru kazaljke na satu i obrnuto u trajanju dvije, tri minute. Ova masaža ciljano vas oslobađa vjetrova u crijevima koji izazivaju nadutost.

Treća tačka nalazi se oko centimetar do centimetar i pol iznad pupka, a masira se na jednaki način kao i prve dvije. Masaža ovog mjesta pomaže riješiti se vjetrova još brže te ubrzava rad crijeva.