Brzinski ručak: Napravite ukusne i lagane pileće ražnjiće

Sastojci:

2 filea pilećih prsa

200g tanko rezane pančete

1 tikvica

so, biber, vegeta po ukusu

Kako pripremiti

  • Od svakog filea isjeći po četiri veće šnicle koja treba dobro istući čekićem za meso, najbolje preko providne folije. Tako dobijene šnicle premazati sa malo ulja i začiniti.
  • Tikvice oljuštiti i isjeći na tanke kriške.
  • Na svaku šniclu složiti po dvije kriške pančete jednu do druge, a preko njih položiti tanko rezane tikvice. Pažljivo i što čvršće zarolati meso.
  • Složiti po dvije rolnice jednu uz drugu i probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima.
  • Tako pripremljene ražnjiće peći na malo ulja u gril tavi ili na roštilju sa obje strane. Dovoljno je peći sa svake strane po 3-4 minuta na jakoj temperaturi.
  • Poslužiti uz prilog po želji i salatu.

Komentari

komentara