Sastojci:
2 filea pilećih prsa
200g tanko rezane pančete
1 tikvica
so, biber, vegeta po ukusu
Kako pripremiti
- Od svakog filea isjeći po četiri veće šnicle koja treba dobro istući čekićem za meso, najbolje preko providne folije. Tako dobijene šnicle premazati sa malo ulja i začiniti.
- Tikvice oljuštiti i isjeći na tanke kriške.
- Na svaku šniclu složiti po dvije kriške pančete jednu do druge, a preko njih položiti tanko rezane tikvice. Pažljivo i što čvršće zarolati meso.
- Složiti po dvije rolnice jednu uz drugu i probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima.
- Tako pripremljene ražnjiće peći na malo ulja u gril tavi ili na roštilju sa obje strane. Dovoljno je peći sa svake strane po 3-4 minuta na jakoj temperaturi.
- Poslužiti uz prilog po želji i salatu.