Brzi rituali za zaštitu, uspjeh i harmoniju: Zamislite vodopad, zahvalite hrani, kupite drvo novca…

Mnogi vjeruju u narodna vjerovanja dok drugi odmahuju rukom i govore da su to sve besmislice i praznovjerje. Bilo kako bilo, mi vam donosimo nekoliko savjeta naših starih


Uvijek nosite neku bezbjednu iglu. Dovoljna je igla u brošu ili znački koja je pričvršćena na odjeći. Tako će vas ona zaštiti od uroka.

Kad god se osjećate puni negativne energije, istuširajte se. Dok se tuširate stalno zamišljajte kako se negativna energija mlazom vode pere sa vas i odlazi. Vizualizujte neku boju, ljubičastu, plavu da se kupate u takvoj obojenoj vodi.

Uvijek, nakon velikog stresa na svom poslu, pronađite način da se izolirate i zamislite vodopad ili da teče rijeka tu pored vas. Sama vizualizacija vode i rijeke pomoći će vam da se opustite i odmorite.

Ako imate poteškoća sa vizualizacijom onda duže vremena možete gledati sliku rijeke, okeana ili vodopada.

Kad god jedete, mislite o tome što radite, da jedete sada. Zahvalite se svima koji su omogućili da ta hrana dođe na vaš sto; zahvalite se onom seljaku što je proizveo pšenicu, povrće; zahvalite se onome što je to uskladištio, prevezao, pripremio, prodao…. Zahvalite se svima, jer tu je na stotine ljudi koji su svojim radom učestvovalli da bi ta hrana nije došla na vaš sto.

Zahvalite se hrani i vodi i recite da budu za vas ljekovite i korisne. Tako ciljane energije koja će ubrzati realizaciju svih vaših želja.

Uvijek u domovima i uredima imajte “drvo novca”. Odlično je zasaditi “drvo novca” za dobrobit i finansijski prosperitet.

Za nafaku, uspjehe i prosperitet dobra je ili neka fontanica u kojoj voda cirkuliše; ona će tako donositi, pored novca, i zdravlje svim uposlenicima!

Gdje postaviti “Drvo novca”?

Drvo novca ili krasula potiče iz oblasti Južne Afrike. Naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsjećaju na kovanicu novca.

Spada u sukulentne biljke (listovi su mesnati, skladište vodu). Može dostići visinu do 3m, mada su takvi primjerci rijetki. Krasula cvjeta tokom zime, pa sve do proljeća, sitnim bijelim cvjetovima. Zemlja u kojoj treba biti posađena je ista kao za kaktuse i ostale sukulente (40% pijeska, 20% šumskog humusa, 20% zemlje za cvijeće, a ostatak sitni šljunak, perlit, lomljena cigla).

Ne zahtijeva veliku saksiju, ali ukoliko joj obezbijedimo veću saksiju uz dodatnu prihranu krasula će brže napredovati. Prema vjerovanju (feng shui), biljku treba držati sa desne strane ulaznih vrata kako bismo imali više novca.

(S. M. Boban/aura.ba)