Brzi recept za magične puslice koje će vam se topiti u ustima

Znate one trenutke kada vam se jede nesto slatko a ni sami ne znate šta,ove puslice su idealna poslastica koja će zadovoljiti vaše nepce.

POTREBNO:

  • 6 bjelanjaka
  • 480 g šećera
  • prstohvat soli

PRIPREMA:

  1. Miksajte bjelanjke tako dugo dok ne postanu prilično bijeli i čvrsti. Dodajte i prstohvat soli. Tada postepeno počnite dodavati šećer miksajući neprestano. Kada usipate sav šećer, miksajte još par minuta. Gotovi ste sa slatkim snijegom kada se sav šećer otopi i kada snijeg postane sjajan i čvrst.
  2. U štrcaljku za ukrašavanje ili vrećicu, stavite nekoliko kašičica šlaga, pa na lim preko papira za pečenje naštrcajte male puslice. Od ove količine trebali biste dobiti 3 puna lima puslica.
  3. Pecite ih na 100ºC 1,5 sat.
  4. Pečene puslice pospremite i čuvajte do posluživanja u zatvorenim posudama.

Komentari

komentara