Brz gubitak kilograma: DIJETA “TRI JABUKE” SE POKAZALA USPJEŠNOM I ZDRAVOM!

Gubitak kilograma je zaista težak proces. Mnogi ljudi veoma lako dobijaju kilograme, ali kada treba da ih se riješe, to zahtijeva mnogo više vremena.

Međutim, postoji jedna dijeta koja vam u ovome može pomoći, a riječ je o takozvanoj dijeti sa jabukama. Plan ishrane tri jabuke na dan osmislila je američka nutricionistkinja Temi Flin. Naime, Temi je primijetila da njeni klijenti koji prije obroka pojedu jednu jabuku, gube na težini bez promjena navika u ishrani, pa je odlučila da napravi dijetu koja se zasniva na ovom voću.

Dijeta sa jabukama podrazumijeva konzumiranje jedne jabuke prije svakog glavnog obroka. Ideja je da vlakna kojima je jabuka bogata lako mogu zasititi čovjeka i da će mu zato biti potrebno manje hrane za obrok, a usput će mu smanjiti i ukloniti žudnju za slatkišima.

Preporučen broj obroka je četiri ili pet manjih obroka dnevno, baziranih na zdravoj ishrani sa malo masnoća. Svaki obrok ili užina trebalo bi da sadrži i proteine jer je dokazano da ovakva kombinacija smanjuje apetit i poboljšava gubitak težine.

Osobe koje su na ovoj dijeti se podstiču da uzimaju dosta voća i povrća i time smanje ukupan unos kalorija a da ne osjećaju glad. Namirnice koje se preporučuju, pored jabuka su: nemasni sir, nemasni jogurt, jaja, pileća prsa, ćuretina, riba, posna govedina, ovas, smeđa riža, brokoli, zelena salata i slično.

Jelovnik dijete sa jabukama
Doručak: Jabuka + Omlet sa nemasnim sirom, šolja kuhanog ovsa

Prijepodnevna užina: komad nemasnog sira, šolja nemasnog jogurta

Ručak: Jabuka + pileća prsa sa roštilja, dvije šolje – pareni brokoli, šolja smeđe riže

Popodnevna užina: Kapućino šejk

Večera: Jabuka + losos ili neka druga riba sa roštilja, zelena salata.

Ovu dijetu možete da držite sedam dana, a po prestanku, nastavite da jedete jednu jabuku prije svakog obroka. Naravno, težina će se lakše izgubiti ako redovno vježbate.

Prije početka ove dijete, savjet je da se svakako posavjetujete sa svojim nutricionistom i ljekarom.