Brokula, mladi sir i sunčeva svjetlost SPRJEČAVAJU I LIJEČE RAK!

Iako se rak smatra kompleksnom bolešću, važno je shvatiti da su kancerogena oboljenja „simptomi“ i vrh ledenog brijega. Da bi tijelo dozvolilo ukorjenjivanje i rast kancerogenih stanica, potrebno je da se oslabi imunološki sistem, poveća toksičnost organizma i također je potreban značajan nedostatak hranjivih tvari u tijelu. Dokazi dobavljeni naučnim istraživanjima pokazuju kako postoji na stotinu poznatih i efektivnih lijekova protiv raka. No, oni se kriju. Farmaceutska industrija ne želi da smanji svoju zaradu. Evo nekoliko vrlo jednostavnih rješenja koja mogu učiniti čudo u liječenju kancerogenih oboljenja.

 Soda bikarbona

Soda bikarbona je jednostavan i siguran lijek protiv raka. Jedna supena kašika sode bikarbone i sok jednog organskog limuna spojeno sa dva i pol decilitra vode nekoliko puta na dan, će uspješno smanjiti kiselost tijela. Stanice raka ne mogu rasti u lužnatoj (alkalnoj) okolini.

Sanguinaria canadensis

Ili Bloodroot je višegodišnja biljka koja sadrži alkaloid pod nazivom Sanguinarin. On ubija stanice raka i ne uništava zdrave stanice. Može se uzimati oralno i nanositi na kožu kao lijek protiv kožnih i drugih vanjskih oblika raka.

Chaga ili Čaga

Ova ljekovita gljiva u laboratorijima se izučava godinama. Pokazalo se da čaga modulira imunološki sustav i da ima mnoga protukancerogena svojstva.

Vitamin D

Provjera količine vitamina D u krvi i njegovo balansiranje može pomoći u preventivi od kancerogenih oboljenja i kao pomoć u borbi protiv raka.

Biljni čaj Essiac

Originalna mješavina čaja je stari recept Indijanaca domorodaca koji se u ovoj populaciji koristio stotinama godina. Jedna je kanadska medicinska sestra od Indijanaca saznala za njihovu čajnu recepturu koju je počela dijeliti s pacijentima koji su se borili s rakom, nakon toga pacijenti su se počeli nevjerojatno brzo oporavljati i liječiti. Čaj je kombinacija nekoliko anti kancerogenih biljaka i biljaka koje čiste tijelo, sve što pacijent trebaju uraditi, je uzimati ovaj čaj nekoliko puta na dan.

Ulje lana i mladi neiscijeđeni sir

Dr. Johanna Budwig, njemačka bio-kemičarka i liječnik, je žena koja je osmislila prirodni način liječenja raka s procentom od 90% izlječenja u vremenu od 50 godina. Kombinacija lanenog ulja i mladog neiscjeđenog sira donosi tijelu esencijalne masne kiseline i lipo-proteine koje reduciraju tumore i obnavljaju zdravlje.

Ulje kanabisa

Kanabinoidi u ulju kanabisa ubijaju stanice raka. Tačka! I isto kao i drugi biljni preparati ne uništavaju zdrave stanice. Postoje brojne znanstvene studije koje su potvrdile koliko je ulje kanabisa važno u liječenju mnogih vrsta raka, uključujući i rak dojki.

Jod

85% ljudske svjetske populacije ima premalo joda u tijelima. Pošto se povećava količina i proizvodnja estrogena u ljudskim tijelima koja imaju manjak joda, moramo obavezno osigurati provjeru količine joda u krvi. (Kako estrogen ne bi stvorio mutacije stanica i povećanje stvaranja cista i tumora, zbog toga su sva hormonalna kontracepcijska sredstva izrazito kancerogena)

Melatonin

Melatonin je moćan inhibitor stvaranja stanica raka. Ustvari, laboratorijske studije su pokazale kako melatonin „uspavljuje“ stanice raka dojke i smanjuje njihov rast za 70%. Melatonin također sprječava negativno djelovanje estrogena kojeg u tijelo unosimo iz okoliša. (Mlijeko, meso, mliječni i mesni proizvodi i uzgajana riba i morski plodovi)

Izdanci brokule

Izdanci brokule u sebi sadrže sulforofane koji ne samo da ubijaju stanice raka već i zaustavljaju njihov rast i širenje po tijelu. Sulforofani iz brokula djeluju na sve tipove raka. Tako da – uvrstite u svoju prehranu što više brokula.

 Sunčeva svjetlost

Sunčeva svjetlost će smanjiti i količinu holesterola u vašem sistemu. Holesterol izlazi iz krvi u kožu i pod uticajem sunčevih zraka se preobraća u vitamin D, tako će tijelo moći da koristi ovaj vitamin D.
Takodje, usporavate i stvaranje raka u tijelu povećavajući oksigenaciju ćelija, a stimulišete i imuni sistem. Sunčanje će stimulisati bijela krvna zrnca, limfocite i ono što zovemo fagocite, a to su ćelije koje će pojesti bakterije koje napadaju naše tijelo infektivnim bolestima. Ove ćelije će biti stimulisane da progutaju bakterije te nam one neće moći nauditi. Ne vjerujte kad vam se kaže da ne izlazite na sunce. Treba da se izlažete sunčevim zrakama…

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Snaga Eliksira sa Kavkaza

I biljni preparat “Eliksir sa Kavkaza” koji se u našoj zemlji, ali i regiji, isključivo u svom originalnom pakovanju može naći kod doktorice Šuhrete Seke Trobradović, veliki je znak STOP za rak.
Potpuno prirodna biljna formula sa stoljećima dugim periodom liječenja ozbiljnih oboljenja kao što su tumor i rak, prirodno ojačava imunološki sistem i detoksificira i pročišćava cijelo tijelo. Otklanja štetne bakterije i viruse iz organizma.

(E. K./aura.ba)

error: Content is protected !!