Brojni slučajevi iz ordinacije prof. dr. Šuhrete Seke Trobradović potvrđuju: “Eliksir sa Kavkaza” – sigurna zaštita od raka!

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH prikupljenima od zdravstvenih institucija koje su u sistemu, ali i onih privatnih, na ovom području BiH godišnje bude zabilježeno i po nekoliko hiljada novooboljelih od karcinoma. Muškarci najčešće obolijevaju od karcinoma traheje, bronha i pluća, a žene od karcinoma dojke i maternice.

“Smrtnost od raka opada i to je velika pobjeda nad ovom bolesti. Sve pomaže i prevencija, liječenja kao i rano otkirvanje bolesti” – izjavljuje često Sidarta Muherdži, dobitnik Pulicerova nagrade, autor i poznati stručnjak za rak.

No, čini se da je poražavajuća statistika i slučajevi sa “terena” u oprečnoj suprotnosti ovim tvrdnjama. Barem kada je riječ o našoj zemlji. Naime, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH prikupljenima od zdravstvenih institucija koje su u sistemu, ali i onih privatnih, na ovom području BiH, samo tokom 2007. evidentirano je 4147 novooboljelih od karcinoma. Tokom iste godine umrlo je 1046 osoba od karcinoma. Usporedbe radi, u 2004. godini prijavljeno je 3295 oboljelih od malignih bolesti.
Muškarci najčešće obolijevaju od karcinoma traheje, bronha i pluća, a žene od karcinoma dojke i maternice.
Na ovoj sumornoj listi sve donedavno su se nalazili i naši sagovornici: Meša Porobić iz Busovače, pedesetjednogodišnji građevinar, Munevera V., (46), domaćica iz Sarajeva i Damir F., (26), student iz Tuzle.

Piše: Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Svi su oni bili dijelom crne statistike oboljelih od karcinoma, no, sa liste su skinuti zahvaljujući čudenom lijeku iz prirode – Eliksiru sa Kavkaza.

U knjizi utisaka i pomno vođenoj evidenciji doktorice Šuhrete Trobradović, najvećeg specijaliste za rak i druga teška oboljenja na našim prostorima, crne statistike nema. Mnogima je ova čuvena doktorica bila zadnja stanica, svjetlo na kraju tunela, prijeko potrebna nada. I svima njima – naposlijetku je bila dobrotvor, opravadavajući svoje brojne titule, priznanja, osvojene nagrade, zahvalnice za istraživanja, provedene studije, održana predavanja.

Otporna na rak

– Ja bih svakog, i zdravog čovjeka i bolesnog, pogotovo ovog drugog – prvo uputila na pregled kod doktorice Trobradović. Kod nje je moguće dobiti preciznu dijagnostiku, savjete, lijekove. A potom – pa potom nema potrebe ići bilo gdje drugdje. Ja to znam najbolje, nema gdje nisam išla. Ne krivim naše zdavstvo ni medicnsko osoblje – samo sam ogorčena na sistem – zabilježila je u Knjizi utisaka dr. Trobradović Munevera.

Ovoj Sarajki rak je prijevremeno ugasio živote majke, oca, brata. Ali, ne i njen.

– Bolje sam prošla jer sam udajom – napustila rodni dom koji je bio na udaru štetnog zračenja. No, česte posjete bolesnim roditeljima i bratu – ošinule su i mene rakom. Mišljah da ću podijeloiti sudbinu s najbližima ali, tretmani kod dr. Trobradović zaustavili su širenje raka maternice. Danas sam čini mi se – otporna na rak – zabilježila je Munevera.

Odmah ispod njene zabilješke stoji i nekoliko rečenica Damira F. Puni identitet, adresa, matični broj – sve zabilježeno čitkim, urednim rukopisom. Njemu je rak pluća otkriven 2009. godine.
– Tek sam se vratio iz Detroita gdje sam u jednoj fabrici automobila radio kao pomoćni radnik. Bio je to težak posao za mene. Izdržao sam samo četiri mjeseca. Nisam tad znao da se mojim tijelom uveliko šire kancerogene ćelije. U rodni grad sam se vratio samo nakratko, no, bolest me prikovala za krevet. Od bolova koji su mi raznosili tijelo mislio sam da mi bubrezi otkazuju ili još gore – odvajaju se od tijela.

Terapija jača od bolesti

– Nalazi su pokazali da imam rak prostate. U Ameriku, gdje mi živi dio porodice, nikad se više nisam vratio. Nakon hemoterapije, rak se proširio i na lijevu bedrenu kost. Tada dolazim kod dr. Trobradović. Koristim Eliksir sa Kavkaza, Cedar Neutralizer ploču i nekolicina prirodnih suplemenata. Ova je terapija bila jača od bolesti koja je prvo – prestala s širenjem, a potom napustila moje tijelo. Danas sam zdrav. Zaposlen sam u jednom malom privatnom preduzeću, pararelno studiram…-šta više od života da tražim – zabilježio je Damir.

Nastavljamo listati utiske pacijenata iz Jajca, Zenice, Mostara, Zagreba, Travnika, Splita…Zaustavljamo se na iskazu Meše Porobića, građevinara iz Busovače. Rak pluća – bila je njegova sudbina.
– Svjedočim pred Bogom i pred narodom da sam u avgustu 2011. godine, s dijagnozom rak pluća i metastazama na gušterači – zakoračio u ordinaciju mile doktorice Šuhrete. Plakao sam kao malo dijete dok me pregledala i objašnjavala šta je rak, kako se dobija i liječi. Njene terapije su me ostavile na životu. Sačuvale oca mojoj djeci koja su bez majke ostala u ratu. Ona je naš anđeo čuvar, zaštitnik – napisao je dirljivu poruku Meša.

Brojne druge dirljive poruke, potkrijepljene fotografijama i nalazima, ne mogu a da nas ne nagnaju na pitanje: Koji bi procenat oboljelih i preminulih od karcinoma imali tek da nismo te sreće da u našoj državi živi dragulj medicine – prof. dr. Šuhreta Seka Trobradović?! (Arhiv dr. Trobradović).
+ njena slika, anterfile, reklama i

Komentari

komentara

error: Content is protected !!