Britanskog bodibildera u grob poslalo piće koje milioni ljudi svakodnevno ispijaju! (Video)

Dean Wharby bio je britanski bodibilder koji je vodio veoma nezdrav način života. Kako bi održao svoju mišićnu masu bilo mu je potrebno oko 10 000 kalorija dnevno, koje je često unosio putem nezdrave brze hrane. Ipak, ono što je drastično pogoršalo njegovo zdravstveno stanje bilo je prekomjerno ispijanje energetskih pića.

Postoji na desetine brendova energestkih pića i svi oni obećavaju da će vam u sekundi podići raspoloženje i energiju koja vam je potrebna da pregurate još jedan dan ili noć. Obećavaju nam nadljudsku energiju i koncentraciju, i upravo je to ono što privlači milione naivaca širom svijeta da kupuju, ova naizgled bezazlena pića.

Dean je konzumirao oko dva energetska pića u jednom satu dok je vježbao u teretani. Naravno, ova šećerom i raznim hemikalijama ispunjena pića su mu pomogla da izdrži naporni tempo tokom dizanja tegova. I dok mediji uvijek reklamiraju samo pozitivne aspekte marketinških proizvoda poput energetskih pića, Dean je one negativne iskusio iz prve ruke. Obolio je od raka jetre i odlučio da više nikad ne okusi ni kap ovog otrova.

Ipak, kako se tumor počeo smanjivati i postepeno nestajati, Dean se vratio staroj navici i ponovo je počeo sa ispijanjem energetskih pića. Možda se čini neobično da jedan sportista tako lako poklekne pred ovakvim iskušenjem s obzirom da bi ga ozbiljna bolest poput raka jetre trebala natjerati da više nikad ne priđe ni jednoj flaši energetskog pića. Nažalost, ništa ga nije moglo držati dalje od svog „fiksa“  i ponovo je počeo ispijati taj otrov u velikim količinama.

Naravno, rak se vratio u veoma kratkom roku, a doktori su Deanu objsnili da je njegova nezdrava navika dovela do propadanja jetre na kojoj su se munjevitom brzinom množile ćelije raka. Ovaj put, Dean je prešao na strogi režim ishrane i pokušao je bolest pobijediti prirodnim lijekovima. Tumor je postao toliko veliki da ga je bilo nemoguće operisati, ali Dean nije gubio nadu i čak je objavio i video sa svojom djevojkom Šarlot u kojem objašnjava da je u potpunosti prestao sa ispijanjem energestkih pića i da se nada potpunom oporavku.

Nažalost, Dean Wharbi je umor od agresivnog raka jetre u 39. godini. Putem svoje FB stranice Dean je zabilježio svoje putovanje i bolove koje je trpio u nadi da će njegov tragični slučaj poslužiti kao primjer onima koji sada ponavljaju njegove greške koje su ga dovele u ovu situaciju.