Britanski glumac Greval o iskustvima sa kliničkom smrti: Uvjerio sam se da postoji život i poslije smrti!

Glumac koji je doživio kliničku smrt uspio je da se vrati u život sedam minuta nakon što je doživoo jak srčani udar. Posloke ovog iskustva, on je odlučio da nacrta na platnu šta je doživio tokom ovog kosmičkog putovanja.
Šezdesetogodišnji glumac Šiv Greval iz Londona je prije pet godina otišao na večeru sa svojom suprugom, a romantičan izalazak se pretvorio u pravu životnu dramu kada je muškarac doživio srčani udar, piše britanski San. Šiv kaže da je bio u potpunosti zdrav, sve do povrataka sa večere kada je počeo da se osjeća loše – a potom su “slike” počele da se pojavljuju u njegovoj glavi.

“Znao sam, nekako, da sam mrtav. Bio sam svjestan da moj mozak umire i moli za pomoć. Ali u isto vrijeme, osjećao sam da se totalno odvajam od svog tijela. Sve je bilo praznina, ali sam mogao da osjećam emocije”.

Šiv kaže da uprkos tome što je znao da je mrtav, takođe je znao da postoji šansa da se vrati svojoj kući.

“Shvatio sam da ću biti reinkarniran, ali to nisam želio u tom trenutku. Htio sam samo da se vratim u život, materijalnom svijetu i ženi. Tražio sam da se vratim i želja mi se ispunila. ”

U roku od nekoliko minuta ljekari su mogli ponovo da pokrenu njegovo srce, ali nakon sedmog minuta krenuo je na čudno “kosmičko putovanje”, tokom kojeg je imao moć da bira između života i smrti.

“Bilo mi je ponuđeno mnogo mogućnosti, raznih života i reinkarnacija. Ali ja ih nisam želio. Želio sam da se vratim svom tijelu, svom vremenu, ženi i da živim ponovo”.

Šiv je bio podvrgnut operaciji u Kings koledž bolnici u okviru koje mu je ugrađen stent. Bio u indukovanoj komi mjesec dana zbog nedostatka kiseonika u vazduhu a to je ostavilo posljedice na njegovo zdravlje.

Glumac i umjetnik ne može da se vrati na scenu jer ima epilepsiju, kao i problem sa govorom i kretanjem.

U cilju svog oporavka, on je pronašao crtanje kao dobru terapiju. Na njegovim slikama možemo da vidimo meterorite i kosmicki prostor, a za svoj rad kaže da je cilj da uhvati i pokaže “ono što osoba osjeća kada prođe prag neživog”.