Britanka Debra Ravson: Zbog pohotnog duha zamalo sam ostala bez braka!

Debra Ravson ostala je u šoku nakon što joj je pohotni duh dodirnuo butine i uzdisao u lice.

Trebao je to biti sasvim običan dan za Debru Ravson iz britanskog Hulla. Jednog ljetnog jutra 2014. godine, nakon što je provela par sati obavljajući kućanske poslove odlučila je da malo predahne, ali tada se desilo nešto što je zaprijetilo njenom razumu, ali braku sa suprugom Kevinom.

Naime, ovu 48-godišnju ženu je napao duh opsjednut seksom.

  • Samo što sam završila sa čišćenjem, sjela sam na kuhinjsku stolicu da malo predahnem kada me preplavio neki veoma čudan osjećaj. Stolica kao da je počela da se pomiče sa zemlje, a sa stola je pao stolnjak i vaza sa cvijećem. Pogled mi se počeo mutiti a kada sam pogledala prema kuhinjskom prozoru, ugledala sam nekakvu izmaglicu koja je počela poprimati oblik tri stranca.
  • Jedan od njih je izgledao kao veoma zgodan tridesetogodišnjak u crnim farmerkama i bijeloj majici. Pored njega je stajala mlađa žena u rozoj haljini, a na podu je bila djevojčica u starosti oko pet godina. Imala je urednu smeđu frizuru i crvene pantalone, te lice anđela – ispričaja je Debra.

Izbezumljena, Debra je istrčala iz kuće, a njen muž Kevin, inače građevinski radnik, je pronašao satima kasnije kako se trese ispred kuće. Kada mu je ispričala šta se desilo, Kevin joj je nježno savjetovao da ode doktoru.

  • I pristala sa. U početku sam mislila da se radi o premorenosti, a ljekar koji me pregledao mi je prepisao antidepresive za anksioznost – rekla je Debra.

Međutim,  Debra ubrzo shvata da je nikakve tablete neće spasiti horora koji će uslijediti. Pojava duhova u njenom domu samo je nagovijestila događaje tako strašne da se par eventualno morao odseliti iz kuće.

Čudni zvukovi, neobične svjetlosne kugle u kuhinji, prerasle su u nešto daleko zlokobnije – duha muškarca koji ju je pratio po kući i pohotno uzdisao kad god bi joj se približio.

  • Bila sam totalno prestravljenja. Vikala sam „Ko je to!?“, a glas bi odgovorio: „Claire! Mark je ovdje i posmatra te!“ – kazuje Debra.

Debra vjeruje da je Claire duh žene u rozoj haljini, te da je Mark njen partner. Međutim, to nije spriječilo Marka da hvata Debru za intimne dijelove tijela.

  • Osjećala sam da Mark želi nešto od mene. Pokušavao bi da mi skine haljinu, a jedne prilike me pritisnuo na kauč i kao da je legao preko mene. Jedne noći, sam osjetila nečiju hladu ruku kako se zavlači ispod čaršafa i dira me po butinama.

Zbog svih ovih dešavanja, 23-godišnji brak Debre i Kevina se počeo urušavati, a par je prestao spavati u istom krevetu.

  • Kevin se počeo nervirati oko svake sitnice i postao je veoma agresivan što nije karakteristično za njega. Jednog dana je jednostavno „pukao“ i optužio me da sve izmišljam – rekla je Debra.

Nakon što je ženi postalo očito da Mark pokušava da razdvoji bračni par, Debra je u pomoć pozvala egzorcistu. Kontaktirali su katoličkog sveštenika koji je molitvamna i svetom vodicom očistio sve prostorije kuće. I upalilo je, ali samo nakratko…

Jedna od fotografija koju je napravio parapsiholog Stiv Knišav

  • Stvari su se primirile na nekoliko dana, a onda sam na vratu ponovo osjetila Markov dah – kaže Debra koja je tada odlučila da pohotnog duha pokuša istjerati uz pomoć parapsihologa Stiva Knišava koji je napravio nekoliko fotografija i izmjerio temperaturu kuće. Uspio je detektovati dva neobično hladna mjesta u kući, i svedočio je kako šnala sama od sebe leti preko dnevnog boravka.

Stiv je paru otkrio kako je njihova kuća sagrađena na farmi davne 1922. godine ali da nikada nije zabilježena bilo kakva tragedija.

  • Debra i Kevin su bili žrtve neobjašnjivog i ekstremnog proganjanja – kratko je zaključio Stiv.

Ipak, Debri je bilo dosta zlostavljanja i zajedno sa Kevinom je donijela odluku da se odsele u iznajmljenu kuću u kojoj žive više od godinu dana.

– Možda imam nekakve paranormalne sposobnosti, ko će znati!? Ali, drago mi je što sam se riješila ovog pohotnog duha – zaključila je Debra.

(D.K./aura.ba)