Britanca napao “duh-čuvar” na 800 godina starom ukletom groblju? (Foto+Video)

Toni Ferguson kaže da je uspio uhvatiti momenat kada pravo prema njemu leti ljudi duh

Fitnes trener Toni Ferguson iz britanskog okruga Eling Hants tvrdi da ga je na 800 godina starom ukletom groblju napao ljuti duh, a sve je uspio snimiti i kamerom. Groblje se inače nalazi u sklopu stare St. Marys crkve i važi za jedno od najukletijih mjesta u Velikoj Britaniji.

Na snimku se vidi bijela izmaglica kako se kreće prema Tonijevoj kameri, i za koju on tvrdi da je zapravo bijesni duh koji je proletio pored njega.

Inače profesionalni trener i istraživač paranormalnih pojava, Toni je odlučio da istraži groblje povodom izvještaja o „negativnoj sili“ koja vlada ovim mjestom. Nakon što je pregledaoa usporeni snimak, Toni je bio uvjeren da je snimio duha starijeg gospodina koji želi da spriječi dolazak neželjenih gostiju groblja.

Kako kaže, osjećao se nepoželjnim čim je kročio na groblje, i tvrdi da je snimak dokaz za duha-čuvara koji pratrolira ovim područjem.

  • Rijetko kada istražujem groblja, i ne vjerujem da su ukleta samo zato jer su tamo sahranjeni ljudi. Međutim, kontaktirale su me neke osobe koje su bile zabrinute za svoje voljene koji su sahranjeni na ovom groblju. Svaki put kada bi došli na groblje, osjetili bi negativnu silu i preplavio bi ih jeziv osjećaj – kaže Toni.

Toni Ferguson

  • Svo vrijeme dok sam bio na groblju, osjećao sam neku negativnu energiju, kao da me nešto tjeralo odatle. Aparat koji koristim za komunikaciju sa duhovima je svo vrijeme primao signal, tako da znam da se nešto paranormalno dešavalo. Tada sam odjednom osjetio snažan nalet vjetra koji je došao iz jednog od grobova, a bijela izmaglica je proletila pored mene. Kada sam ponovo pregledao snimak, vidio sam duha kako ide prema mojoj kameri.

 

  • Ako se snimak dodatno uspori, možete jasno vidjeti kako izmaglica zapravo poprima oblik čovjeka, i siguran sam da je u pitanju bio bijesni duh starijeg čovjeka koji nastoji da ljude otjera sa groblja – tvrdi Toni.

Ipak, Toni ne vjeruje da je ova negativna energija opasna za druge ljude koji su sahranjeni ovdje.