Britanac obilazio istorijski zamak sa sinom, pa fotografisao duha u crnom plaštu?

Džon Viks vjeruje da je fotografisao duha monaha u blizini starog zamka Ejnsford u Kentu.

Džon je zajedno sa sinom obilazio ovo istorijsko zdanje kada su odlučili da svoje druženje zabilježe fotografijom na kojoj su kasnije uočili misterioznu figuru u crnom plaštu.

Kako nije bio siguran o čemu se zapravo radi, Džon je odlučio da potraži pomoć istraživača paranormalnog. S obzirom da su Džon i njegov sin Hari bili sami u trenutku fotografisanja, Džon smatra da je u pitanju duh monaha koji je nekada živio u manastiru.

Prema legendi, duh monaha se na istom mjestu pojavljuje već godinama. Čuvar zamka Vilijam de Ejnsford 1130. godine, navodno se povukao u zamak kako bi postao monah u kojem je kasnije i umro.

– Bio sam veoma iznenađen kada sam vidio neobičnu figuru na fotografiji. Sa sinom sam obilazio zamak i pravio fotografije koje su mu bile potrebne za domaći zadatak iz istorije. Kada sam kasnije na internetu želio provjeriti da li se na istom ikada ranije pojavljivala slična figura, saznao sam da nisam jedini koji je uspio fotografisati duha koji je izgleda odlučio da vječno čuva svoj dom – rekao je Džon Viks.