Brijače, peškire i lijekove ne držite u kupatilu

Bakterije žive posvuda, ali najviše ih ima u kupaonici jer im je tamo klima savršena – toplo je i vlažno.

Zato, neke stvari nije dobro držati u kupaonici ili na mjestima na kojima uglavnom stoje.

Jeste li ikad razmišljali o tome da se kod puštanja vode u WC školjku prostorijom šire sitne čestice sadržaja iz nje? One se lijepe na sve što im je na putu. Na primjer, četkica za zube ide direktno u usta i nije zgodno omogućiti bakterijama da se na njoj gomilaju, a to će se dogoditi stoji li vani, recimo na umivaoniku. Bolje ju je držati u ormariću. Obratite pažnju gdje stoje ove stvari:

Kistovi za šminkanje – oni dolaze u dodir s kožom, a stoje li izložene toplini i vlazi, na njima će biti puno bakterije, a time je šansa od dobivanja kožnih bolesti veća.

Brijač – od konstantne vlage oštrica može brzo zahrđati, a hrđu nikako ne želimo na svojoj koži. Nakon korištenja britvicu je dobro oprati pod vrućom vodom, dobro osušiti i spremiti u ormarić.

Peškiri- nije WC školjka najprljaviji dio kupaonice već su to ručnici. Oni su zbog stalne vlage inkubatori bakterija i gljivica, uključujući ešerihiju i salmonelu.

Mijenjajte ih što češće i nakon kupanja dobro osušite prije sljedeće upotrebe. One čiste ne držite u kupaonici, osim ako su u ormariću.

Lijekovi – najgore mjesto za držanje lijekova je kupaonica jer vrućina i vlaga mogu smanjiti njihovu djelotvornost.

Farmaceuti kažu da vlaga i toplina mogu aspirin pretvoriti u tvar koja iritira želudac.

Lak za nokte – stalne nagle promjene temperature u kupaonici će uništiti strukturu laka i skratit će mu vijek trajanja.