Bridžet Bardot: Zlatna modna pravila francuske ikone stila

Francuska je zemlja iz koje potječu mnoge modne ikone modernog doba, a jedna je od njih i Brigitte Bardot. Donosimo vam tajne njenog bezvremenskog stila


1.Ponekad su najjednostavnije odjevne kombinacije najzavodljivije. Seksepil Brigitte Bardot nikada nije zavisio o dubini njenog dekoltea . Njena privlačnost nije bila rezultat provokativnog oblačenja, nego njenog stava zahvaljujući kojem je izgledala privlačno u najobičnijim trapezicama i majici.

2. Prugice u svakoj kombinaciji. Popularna majica ‘bretonka’ (bijela ili bež s tamnim vodoravnim prugama) odjevni je komad koji je postao sinonim za francusku modu. Obožavala ju je i Brigitte koja ju je uvijek nosila u kombinaciji s dugim ili kratkim svih boja i uzoraka, piše zadovoljna.hr.

3. Balerinke su zakon. Ako je iko zaslužan za globalnu popularnost baletanki, onda je to Brigitte. Glumica je 1956. godine zamolila francuski modni brend Repetto da proizvede posebnu cipelu nalik na baletske papučice i tako je ‘rođen’ model baletanki pod nazivom ‘Cendrillon’ koji danas obožavaju žene širom svijeta.
4. Njegujte svoju prepoznatljivu frizuru i make-up. Tokom ‘60-ih i ‘70-ih godina Brigitte je zaista bila prepoznatljiva po svojoj frizuri i šminki. Nosila je duge raspuštene valove ukroćene vrpcom za kosu ili ležernu punđu sa šiškama i razdjeljkom počešljanim na sredinu. Njezin make-up uvijek je bio jednostavan – tušem je izvlačila ‘mačkastu’ liniju na kapcima.

5. Šešir je ‘must have’ svake garderobe. Glumica je mnogo puta dokazala da nema kombinacije koju dobar šešir neće ‘podići’. Ona je voljela upečatljive modele s velikim obodom koje je nosila svugdje – na plaži i crvenom tepihu.

6. Uložite u jednu ‘bombastičnu’ koktel-haljinu i nosite je često. Ne treba vam ormar pun haljina, za ‘wow’ efekt dovoljna je jedna kojoj ćete uvijek biti vjerni, nadopunjavati je i ‘mijenjati’ novim modnim dodacima. To je radila i Brigitte koja se uvijek vraćala uskom modelu do koljena koji je naglašavao njenu figuru.

7. Ultimativni ‘Bardot’ izrez. Iako je zbog njezinih uloga pamtimo kao izrazito seksipilnu i ‘razgolićenu’ ženu, u privatnom životu ona nije njegovala provokativan stil oblačenja. Dok su druge glumice naglašavale svoj dekolte, Brigite je isticala drugi dio tijela i zaslužna je za popularizaciju tzv. ‘Bardot’ izreza, tj. golih ramena.