Bračni par, Avdo i Nusreta D. iz Bihaća, pronašli su lijek za svoje tegobe kod sarajevske liječnice Šuhrete Seke Trobradović: MIOMI, CISTE I RAK – SAMO RUŽNA PROŠLOST!

 

 

Poslije dodatnih pretraga, ljekari su ustanovili da imam i « dermoidnu cistu», odnosno dobroćudni tumor jajnika. Rečeno mi je da cista može i da pukne i da se desi svašta, te da pod hitno moram na operaciju.

 

Bračni par, Avdo i Nusreta D. iz Bihaća, nedavno su doživjeli zdravstveni preporod u Sarajevu, u ordinaciji kod dr. Šuhrete Seke Trobradović. Njih dvoje su naime, još ranih osamdesetih, trbuhom za kruhom, otišli u Njemačku gdje su danonoćno radili kako bi sebi i djeci osigurali egzistenciju. Za Auru su ispričali da su radili dobro ali su dobro i zarađivali. U Bihaću su podigli kuću trospratnicu, u Trpnju napravili vikendicu, koju su s vremenom nadograđivali te počeli i apartmane da izdaju. Sve to je prestalo biti važno kada ih je sustigla bolest. Avdu rak prostate, Nusretu ciste i miomi na maternici.

– Možda smo platili danak takvom načinu života u kojem smo znali samo za rad, slabo za odmor. Nošeni entuzijazmom i mladošću, željom da se što prije obogatimo, preskakali smo obroke, a odmore smo provodili u Bihaću ili Trpnju, gdje smo nadgledali majstore, a i sami smo se znali uključiti u majstorisanje. Danas oboje znamo da nije sreća para puna vreća – kazuju njih dvoje.

 Nije sreća para puna vreća

Shvatili su to tek kad je bolest zakucala na njihova vrata. Novac im nije mogao pomoći jer, lijeka nije bilo, posebno za Avdu.

– Muku sam mučio sa prostatom još od 2013. godine. Mislio sam da je to od prehlada, a i godina se nabralo pa mišljah, tijelo popušta.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

– Pio sam neke čajeve i na momente bi se to smirivalo sve dok se peckanje nije pretvorilo u dugotrajnu bol. Plus, svako malo sam morao ići u wc. Tada posjećujem doktora. Nevoljko jer, ko još voli ići doktoru?

U isto vrijeme, i Nusreta je počela da osjeća neprijatnu bol u donjem dijelu stomaka.

– Za razliku od Avde, ja sam odmah posjetila ljekara. Nisam poput njega tegobe pripisala životnom dobu ni prehladi.  Najviše me prepala činjenica da nisam mogla normalno imati stolicu, a napetost u stomaku stvarala mi je nervozu. Zato sam odmah potražila spas kod ljekara. Ciste i miomi – nije na prvu zvučalo toliko strašno, ali, mjesecima kasnije, ni čajevi ni lijekovi koje sam koristila, nisu dali nikakvog efekta.

– Poslije dodatnih pretraga, ljekari su ustanovili da imam i « dermoidnu cistu», odnosno dobroćudni tumor jajnika. Rečeno mi je da cista može i da pukne i da se desi svašta, te da pod hitno moram na operaciju. Pristajem ali, čekaju se bolji nalazi. Ja sam već sva obamrla od brige i stersa, anemična. Nalazi su sve lošiji.

 Sjajna krvna slika

– Tada mi rodica savjetuje da se konsultujem sa dr. Trobradović. Posjetila sam je zbog sebe, skupa sa Avdom, ali se ispostavilo da tu ima lijeka za nas oboje. I za rak na njegovoj prostati, i za moje “ženske tegobe”.

– Koristili smo Eliksir sa Kavkaza i Cedar Neutralizer ploču. Avdo je dva dana kasnije rekao da ne osjeća nikakvu bol te da mu se ne ide tako često u toalet kao prije. I ja sam se osjećla bolje.

– Petnaestak dana kasnije, vadila sam nalaze koji su bili izvrsni. Ironično je bilo to kad mi je doktorica saopštila da sam sad spremna za operaciju jer su mi nalazi odlični.

– E pa baš sad nisam spremna – odbrusila sam joj ja, obrazloživši od čega mi je krvna slika tako dobra. Samo je slegnula ramenima.

– Nisam se pokajala jer, osim krvne slike, lijek dr. Trobradović je na posve bezbolan način otklonio ciste, tumor i miome, a kod muža je prostata kao kod nekog osamnaestogodišnjaka – ispričali su nam ovo dvoje Bišćana dodavši da tek sad mogu punim plućima uživati u penzionerskim danima. (Iz arhiva dr. Trobradović)

 

 

 

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!