Bračni horoskop: Ovnovi su bračni šefovi, Škorpije osvetoljubive, Rak se guši u ljubavi…

Svaki znak ima vrline i mane i kada je u pitanju emotvni život. Ovo bi bile prednosti i nedostaci svakog znaka, kada su u pitanju ljubav na duge staze i brak

1. Ovan
PREDNOST: Pomalo je divlji, ali s mjerom. Obožava dobru zabavu i voli da se svi osjećaju ugodno u njegovom društvu pa vam s njim baš nikada neće biti dosadno.
NEDOSTATAK: Zbog urođene tvrdoglavosti s njim je često teško komunicirati. Voli da šefuje, smatra da je uvijek u pravu, a čak i kada nije – neće to da prizna. Uvijek sve mora da bude onako kako je on sebi to “zacrtao”. U sebi nosi dozu sebičnosti koju najčešće ispoljava tokom svađa.

2. Bik
PREDNOST: Nadaleko je poznat po svojoj odanosti i na njega uvijek možete da računate. Stabilan je, vrijedan, porodično orijentisan, u potpunosti će vam se posvetiti i dolaziti svaki dan kući u isto vrijeme.
NEDOSTATAK: Od žene očekuje isto, stoga Bik nije dobar izbor za žene slobodnog duha koje vole svoju slobodu, avanturistički način života, ne žele da se osjećaju sputano i treba mu puno vremena za sebe.

3. Blizanci
PREDNOST: Zanimljiv je, pametan, pozitivan, ne boji se novih izazova, nepredvidiv je i neprestano će vam priređivati iznenađenja.
NEDOSTATAK: Nije oličenje odanosti poput Bika i nikada ne znate koliko će njegova ljubav trajati. Voli promjene, mrzi rutinu, nije stabilan i teško se prepušta dugim vezama.

4. Rak
PREDNOST: Romantičan je i brižan. Kada voli, voli snažno i emotivno. Ne zanimaju ga površne veze.
NEDOSTATAK: Njegova ljubav ponekad može da guši. Voli da sve ima pod kontrolom i male sitnice lako pretvara u veliki problem. Unaprijed razmišlja negativno tj. zamišlja sve loše što bi moglo da se dogodi i tako unosi nemir u odnos.

5. Lav
PREDNOST: Dinamičan je, strastven, darežljiv i napraviće sve što može kako bi vas maksimalno razmazio.
NEDOSTATAK: Ponosan je i tašt pa će se uvrijediti ako u svakom trenutku nije centar vašeg svijeta ili ako mu (po njegovom mišljenju) ne posvećujete dovoljno vremena. Voli da bude u centru pažnje što često može biti iscrpljujuće za njegovu životnu saputnicu.

6. Djevica
PREDNOST: Čvrsto stoji s obje noge na zemlji, organizovan je, stabilan i posvećen tome da vas čini sretnom i zadovoljnom.
NEDOSTATAK: Cjepidlaka je, svemu će naći manu i voli da popravlja “nedostatke” drugih ljudi pa tako i one koje vidi u partneru. Često mu nedostaje samouvjerenosti, nesiguran je i ima problema s uspostavljanjem povjerenja.

7. Vaga
PREDNOST: Romantični šarmer s pokrićem. Dobar je i ljubazan, ne samo prema vama nego prema svim ljudima. Kada se zaljubi, odmah ženu posmatra kao svoju životnu partnerku.
NEDOSTATAK: Kada mu je ego povređen, ponašaće se kao dijete i neće mariti za osjećaje partnerke. Iako je uvijek spreman na rješavanje problema, tada postaje striktan i hladan pa je teško komunicirati sa njim.

8. Škorpija
PREDNOST: Strastven, intenzivan i kada je zaista zaljubljen posjeduje nevjerovatnu empatiju i emotivno razumijevanje.
NEDOSTATAK: Ekstremno je osjetljiv, razmišlja fatalistički i može da bude jako posesivan. Ako se osjeća povređeno onda postaje i osvetoljubiv.

9. Strijelac
PREDNOST: Mudar, velikodušan, darežljiv, nježan. Ne zna da laže pa zbog toga od njega možete očekivati maksimalnu iskrenost.
NEDOSTATAK: Generalno gledajući radi se o stabilnom muškarcu, ali ne kada je u pitanju ljubav. Često ne zna da definiše svoja osjećanja i lako gubi interesovanje. Voli da nameće vlastita uvjerenja i mišljenja.

10. Jarac
PREDANOST: Nema toga šta neće uraditi za ženu u koju je zaljubljen. Ne prepušta se lako emocijama, ali kada ga dotakne ljubav spreman je čitav život da ostane sa partnerkom i ni u jednom trenutku ne posumnja u svoja osjećanja.
NEDOSTATAK: Težak je, stalno kritikuje, ima velika očekivanja, rijetko pristaje na kompromise i ne razumije pojam fleksibilnosti. Kada ga partnerka povrijedi, oko sebe će izgraditi zidove koje je teško srušiti.

11. Vodolija
PREDNOST: Uzbudljiv je i inteligentan. Nikada nije ljubomoran i može mu se bezuslovno vjerovati.
NEDOSTATAK: Baš sve shvata lično. Često emotivno odluta i distancira se od partnerke jer se osjeća neshvaćeno. Ne zna da voli bez osjećaja unutrašnje sigurnosti i povjerenja, a teško stiče oba.

12. Riba
PREDNOST: Nježan, voli punim srcem, ne suzdržava se, pun je brige i poštovanja.
NEDOSTATAK: Nestabilan je kada su u pitanju emocije. U trenutku može da se predomisli i kazati kako zapravo traži potpuno drugačiju partnerku. Voli ljubavnu igru po svojim pravilima, a ako osjeti da ga nešto guši odmah će pobjeći.