Bračni brodolomi: LEPA LUKIĆ NE SPOMINJE PRVOG MUŽA SAFETA IZ SREBRENICE, SAMO SE SJEĆA OSTALIH ŽIVOTNIH SAPUTNIKA

Sa Safetom je to bila mladalačka i velika ljubav, ali je završila suzama i rastancima. Sa Vladom Perovićem, nakon osam godina, sve puklo jer ga našla u krevetu sa drugom, a sa Tomom Lukićem je izgubila dijete i nikada više nije mogla ostati u drugom stanju
Popularna pjevačica narodne muzike Lepava Mušović, poznata po umjetničkom imjenu Lepa Lukić progovorila je o svoja tri braka, a o četvrtom – nije željela da kaže ni jednu jedinu riječ. Kaže, sve muškarce sa kojima je bila je birala srcem, a ne po tome ko koliko imovine, uticaja i bogatstva posjeduju.

Možda ona na prvi brak gleda kao avanturu ili neuspješnu mladalačku epizodu. Tada je bila dvadesetogodišnja djevojka koja je nastupala po kafanama. Bilo je to polovinom šezdesetih godina prošlog vijeka. U bijegu od porodice, koja nije smjela znati da pjeva po kafanama, završila je u Goraždu, a odatle je kranula prema Srebrenici. Tamo će se roditi velika ljubav između Safeta, kojeg je zvala od milja Sajo. Šest mjeseci su živjeli zajedno, a onda je sve puklo. Lepa je napustila Srebrenicu i vratila se u Srbiju da snimi pjesmu “Od izvora dva putića”.

Ubrzo će se roditi nova ljubav i to sa, danas pokojnikom Tomom Lukićem. Sa njim će ostati u drugom stanju. Međutim u poodmakloj trudnoći pojavile su se komplikacije. Nakon, očito nestručne intervencije, Lepa više nikada nije mogla postati majka. I to joj je najveća rana na srcu.

Od muža Tome, pjevačica je zadržala prezime, ali i strast prema kocki koja im je po tadašnjem pisanju medija uništila brak. Uprkos velikoj ljubavi, on nije želio da Lepa bude pjevačica i uvijek je prijetio da će se pojaviti na njenom nastupu i napraviti haos.

Dok su se u javnosti raspredale priče o njihovom turbulentnom odnosu djelovalo je da pjevačica nije sretna.

Nakon burnih sedam godina, dobila je razvod i nastavila svoj život.

Sa drugim mužem, estradnim menadžerom Vladom Perovićem, je takođe bila sedam godina u braku nakon čega su se rastali. Mediji su brujali o skandalu koji je nastao kada je folkerka tadašnjeg supruga uhvatila u krevetu sa drugom ženom, a Lukićeva je otkrila kako je sve izgledalo:

“Rekla sam da idem na deset dana u inostranstvo da pjevam. Odvezao me je do aerodroma. Cmok, cmok. Ja kao bajagi odem, ali sam se vratila iste večeri. Zatekla sam ih kad su se raspremili u spavaćoj sobi. Nju sam izbacila napolje onako golog*zu! Molila me da joj dam odjeću, a ja joj nisam dala. Poslije sam joj bacila garderobu niz stepenice i otjerala je napolje”, rekla je Lepa.

Vlado je kasnije tvrdio da joj je ostavio svu imovinu, a Lepa je na to kazala; “Jedino je odnio samo 200 odijela i dva automobile”.

Nakon dva neuspjela braka 1999. godine tokom turneje u Kanadi pjevačica je upoznala Milana Milanovića za koga se udala godinu dana kasnije. U početku ju je nervirao, ali shvatila je da nije ravnodušna kada ne dođe na njen nastup.

Tvrdi da joj je najvažnije da ima druga sa kojim će moći da popriča, da se nasmije i koji je neće sputavati da se bavi onim što najviše voli. Pjevačica kaže da je njen izabranik romantičan i da joj poklanja veliku pažnju, pa je jednom prilikom došao na njen koncert i iznenadio je cvijećem.

STARS, Snimanje emisije Grand Parada u studiju na Kosutnjaku, Lepa Lukic
Foto Damir Dervisagic