Bonton za susret s bivšim!

Uz naše savjete, idući susret s bivšim bit će i više nego podnošljiv.

Ponašajte se kao da ste iznenađeni. Možda zvuči čudno, ali želite da bude jasno kako niste opsjednuti s njim otkad ste prekinuli i kako niste isplanirali slučajan susret. Ponašajte se kao da vam je drago što ga vidite, ali ste isto tako iznenađeni što ste naletjeli jedno na drugo.

Bez ironije. Čak i ako je bio najgori dečko ikad i prekid je bila najbolja stvar koja vam se dogodila, posve je normalno da želite da proklinje dan kada vas je izgubio. Ali ako budete bezobrazni kad se sretnete, on neće biti tužan što vas je izgubio. Osim toga, s ljubaznošću pokazujete da vas nije briga za njega. Zapamtite, suprotno od ljubavi nije mržnja, nego ravnodušnost.

Nemojte lagati. Vjerojatno imate neke zajedničke prijatelje ili ste još fprijatelji na Facebooku, prema tome nema potrebe da izmišljate neke sočne priče jer će vjerojatno saznati i osjećat ćete se glupo. Ako imate potrebu malo uljepšati svoj život, fokusirajte se na pozitivne stvari i pričajte o tome.

Budite fenomenalni. Budite nasmiješeni, flertujte i šarmirajte sve oko sebe – čak i kad mislite da on ne gleda.

Budite iznad njega. Ako se počne ponašati zlobno ili bezobrazno, nemojte se spustiti na njegovu razinu, nego se ponesite dostojanstveno. Osjećat će se kao idiot idući dan, vjerujte nam.

Nemojte previše popiti. Mnogo je mogućih loših scenarija u slučaju da se napijete i izgubite razum. Može se dogoditi da ga povedete kući i napravite budalu od sebe kukajući o prekidu i dajući mu do znanja da vam je još stalo.

A kako se ponašati u prisutnosti partnerove bivše djevojke?

Nemojte se uspoređivati s njom. To se događa gotovo instinktivno, počnete analizirati koliko ste slične ili drugačije od njegove bivše. Najbitnije je to da je on sada s vama i kraj priče. Trošenje previše vremena na razmišljanje o bivšoj samo će vas učiniti nesigurnima i skrenuti fokus s onog što je bitno – a to je vaša veza.

Pripremite se na razgovor o ‘dobrim starim danima’. Kad morate slušati dečka i njegovu bivšu kako se prisjećaju nekih događaja iz prošlosti, teško je ostati smiren. Ako se počnete osjećati kao autsajder, sjetite se da isto tako postoji hrpa uspomena koje ona nije proživjela s vašim dečkom, a vi jeste.

Suzdržite se od svađe s dečkom kasnije. Potiskivanje ljutnje i negativnih osjećaja može izavati pravu eksploziju emocija nakon što neugodna situacija prođe. Ali pokušajte se suzdržati dok se ne smirite. Ako i idući dan razmišljate o tome, sjedite i razgovarajte s partnerom dok to ne riješite. Emocionalno nabijene svađe nikad ne završe dobro.

Ne dopustite da vas izazove ako se ponaša ružno prema vama. Pokušajte se staviti u njezinu poziciju – i vi biste bili zavidni da sretnete svog bivšeg s fenomenalnom novom djevojkom. Nije lijepo, ali je razumljivo. Ignorišite je jer ona je samo bivša.