Bolna sudbina Selme R. Iz Sarajeva: LJUBAVNICA MOGA MUŽA “NARUČILA” JE MOJ PRIJEVREMENI POROD

Žena sa kojom je bio Vaš muž, a i Vi je poznajete je kriva za Vašu nesreću. Zapravo, krivac ste Vi, jer ste joj pozajmili svoju garderobu, čak ste joj i svoj automobil davali. Preko majice ste zaradili prvu magiju, a drugu preko mrtvačke zemlje i ovog mrtvačkog zuba. Sve mi ovo miriše na Vlašku magiju – objašnjavala mi je Beba.


Nikada nisam posumnjala u svoga muža. Nikada mi nije dao razloga za to. Ali, eto u meni je crv sumnje proradio jedne večeri kada me je u šestom mjesecu trudnoće ostavio samu u stanu. Morao je na službeni put u Banja Luku.

Ne znam šta me je tjeralo da ga te večeri zovem oko ponoći, iako smo se čuli nekoliko sati ranije i rastali uz pregršt nježnih riječi i poljubaca preko telefona. Nisam se mogla osloboditi sumnje koja se u meni rodila. Što sam više razmišljala o njemu i njegovom službenom putu, bila sam sve nemirnija.

Gubitak bebe

Na kraju, kad više nisam mogla izdržati, odlučila sam i pozvala sam ga. Telefon je dugo zvonio, a onda se javio ženski glas. U prvi mah sam pomislila da sam pogriješila, ali nešto me je potaklo da zatražim svoga muža.

– On se upravo tušira – čula sam s druge strane.

Mobitel mi je ispao iz ruke. Od šoka i zaprepaštenja nisam mogla doći sebi. Ne znam kako sam preživjela tu noć. Moj život, moja sreća, moje mašte i snovi, sve se srušilo u jednom trenu. Sve je bila laž. U očaju sam pokupila svoje stvari i odlučila se vratiti roditeljima. Kiša je lila kao iz kabla, a ja sam jurila 150 na sat.

Škripa kočnica, udar i sve je utonulo u tamu. Probudila sam se u bolničkoj sobi. Mama je sjedila pored bolničkog kreveta i jecala. Saznajem da sam izgubila bebu. Automobil je potpuno uništen, a ja bez vidnijih težih povreda.

U popodnevnim satima pojavio se i on. Vidno potrešen, izgubljen, crn u licu… Nije ništa govorio, ali i ta šutnja je užasno boljela. Odjednom mi je izvadio mali smotuljak i dajući mi ga, kazao da ga je našao u slupanom automobilu na mjestu suvozača. Izgledalo je kao hamajlija. Kada sam otvorila, umalo se nisam skamenila; unutra neki zub i zemlja.

Zub i mrtvačka zemlja

Od nekog šoka sam se stresla, zaledila, pogledi su nam bili ukočeni. Je li moguće da je tako nešto bilo u mome automobilu, da su za moju nesreću krivi crna magija, sihiri, vradžbine?

Odmah po izlasku iz bolnice obrela sam se kod Iscjeliteljke Bebe. Ponijela sam joj i onaj smotuljak sa zemljom i zubom.

– Žena sa kojom je bio Vaš muž, a i Vi je poznajete je kriva za Vašu nesreću. Zapravo, krivac ste Vi, jer ste joj pozajmili svoju garderobu, čak ste joj i svoj automobil davali. Preko majice ste zaradili prvu magiju, a drugu preko mrtvačke zemlje i ovog mrtvačkog zuba. Sve mi ovo miriše na Vlašku magiju – objašnjavala mi je Beba.

Dalje, nisam željela slušati Bebina pojašnjenja i tumačenja. Pristala sam na tretmane duhovnim iscjeljivanjem, dobila učenu vodu i hamalije zaštitnice. Odlazila sam četiri puta u dva mjeseca. Za to vrijeme nisam željela kontakt sa mužem, znala sam da se viđa sa drugom ženom i sumnjala na našu zajedničku prijateljicu kojoj sam zaista poklanjala garderobu. Poručila sam mu da mu sa njom želim sve najgore. Beba me je molila da ga ne proklinjem, upozoravajući da ima Neko ko će se pobrinuti za pravdu i da ću ja ubrzo sve saznati.

– Važno je da se sve dobro završilo. Ti bi sa ovim čovjekom ostala još jedno vrijeme, dok ne potrošite novac od ušteđevine. Kasnije bi ostala i bez posla, a onda ili bi završila u ludnici ili bi sebi oduzela život – objašnjavala mi je.

Nekoliko mjeseci kasnije istina je sama isplivala na površinu, sve se razotkrilo. Naša najbolja prijateljica Melina mu je priznala da se ona pobrinula da ja izgubim dijete i da ne budemo zajedno i to uz pomoć njegove majke. Nakon toga su raskinuli svoju vezu, mama mu je doživjela infarkt. Ja sam osjetila olakšanje, a život sam nastavila samostalno.

Prije dva mjeseca smo se sreli na prvoj brakorazvodnoj parnici. U hodniku smo vodili bučnu raspravu, a srce samo što mi nije iskočilo. U jednom trenutku mi je grubo rekao da sam ga iskreno voljela i nevjeru bi mu oprostila. I oprostila sam….

Kontakt telefon Vidovite Bebe je 033 619 740 ili 061057 380. Pozivni za BiH je 00387.