Bolna priča Nusrete Č. iz Sarajeva: Nagazila na tuđi sihir, pa pobjegla od muža i sina!

  Upravo tako, tuđi sihir me rastavio od voljenog muža i sina, koji mi je bio sve na svijetu. Bili su mi smrt na očima. Ljekari su mislili da bolujem od šizofrenije, a onda se kao spasitelj pojavio bijeli mag Ado Sarajlija. Ponovo smo moj sin, muži ja na okupu, uživamo u sreći i zadovoljstvu

Sve je u životu Nusrete Č., 30 – godišnje bankarske službenice iz Sarajeva bilo sjajno. Njene životne epizode su se odvijale kao u najljepšoj bajci. Imala je sretno i bezbrižno djetinjstvo, nakon završene Ekonomske škole, upisala studij Ekonomije i s prvom „sedmicom“ u indeksu upoznala čovjeka svoga života. Kolega sa studija. Haris, a svi su ga od milja zvali Hare. Stuedentice sve za njim uzdisale, a on izabrao nju. Prvi poljubac bio je u obraz. Čestitka za „sedmicu“ u indeksu

  • Nisam ni slutila da se i ja njemusviđam, a ja plamtila od želje da bude moj; samo što to nisam znala iskazati – sjeća se prvih trenutaka i prvih iskrica ljubavnih Nusreta.

 Kad dobije luđačku snagu

Ubrzo su drugarski poljupci prerasli u strastvene, kakve mogu davati samo sretno zaljubljeni. A njih dvoje su to bili uistinu. U roku su završili studije, ona je dosta brzo dobila posao u banci, a Hare je čekao skoro 12 mjeseci na prvo zaposlenje.

  • Voljeli smo se kao niko na ovom svijetu – kazuje naša sagovornica.

Ona ni danas ne vjeruje da se ljubav može pretvoriti u mržnju, iako je to sve osjetila na vlastitoj koži. Skoro pola godine su osjećali mržnju jedno prema drugome. Bili su to najgori dani u njihovim životima

  • Najvažnije je da čovjek razmišlja mozgom, a ne da se vodi strastima – kaže Haris, inače Mostarac rodom.

Upravo je, objašnjava nam, trezveno razmišljanje ponovo sastavilo njegovu životnu saputnicu Nusretu izabranicu, nakon što su u zavadi bili skoro pola godine. A za njihov rastanak su krivi sihirbazi. Pomirili su se nakon što su „lijek“ za bračne probleme potražili i pronašli kod bijelog maga Ade Sarajlije.

Mjesecima su prezirali jedno drugo. Zapravo, Nusreta se promijenila. Od pažljive i nježne supruge pretvorila se u čangrizavu suprugu, kojoj ni dijete nije ništa značilo. Nervoza, plač, drskost, teške riječi, pa i fizički obračuni, a onda histeričan plač, gušenja, noćne more… U najkraćem tako bi se moglo opisati Nusretino ponašanje.

  • Ljekari su joj dali dijagnozu šizofrenija. I sa tim sam se bio pomirio, jer ja tu ženu volim, ona je majka moga sina. Ali, nije išlo… Samo je jedne zore rane počela histerisati, pokušala me gušiti jastukom, a kada sam se nekako odbranio, onako neuredna je zalupila vratima i otišla. Za vrijeme tih napada imala je nevjerovatno veliku snagu. Dva dana smo je tražili. Policija je našla na Ilidži… – priča nam Haris.

Spremna za ludnicu

Nusreta bi najradije da preskoči ovu epizodu iz svoga života. Boli je, kaže, jer je nanijela nepravdu svima koji je vole, a izdala je dva najvoljenija muškarca; svoga sina i svoga muža.

  • Stalno me optuživala da gledam druge žene. Nisam ni ja njoj ostajao dužan. Iako, ni jedno ni drugo nismo imali razloga za tako nešto. U nas se, jednostavno, uselio neki vrag. Postali smo ljubomorni jedno na drugo – priča Haris, te dodaje da je vrhunac bio kada bi ga iz čista mira počela napadati fizički. U nekoliko navrata mu je pokušala oči iskopati, izgrebala ga je po cijelom tijelu.

Jedno vrijeme je koristila tablete za smirenje i terrapiju koju su joj propisali doktori. Ali, nije to dugo trajalo, nekoliko sati bi Nusreta bila mirna, a onda bi sve krenulo po starom.

  • Ona je otišla svojim roditeljima, ali ja nisam dao sina. Moja majka je bila uz mene, pazila na dijete, ali i na mene. Ona će i posumnjati da je Nusreta ograisala – otkriva nam Haris.

Odlazili su, doduše bez Nusrete, na nekoliko adresa po BiH. Skoro svi su kazali da na njima ima magije, ali nije bilo nikakvog pomaka u Nusretinom ponašanju. Tek će bijeli mag Ado Sarajlija pokrenuiti  neka stvari nabolje.

  • Ova žena je nagazila na sihir koji je bio namijenjen sasvim drugim osobama. Prolazila je u prvim večernjim satima , kroz prolaz koji je kratica za prilaz njenoj zgradi. Sihir je bio namijenjen suparnici, ženi koja nema nikakve veze sa Nusretom – ispričao je Ado, te kao da je bio sa njima opisivao skoro luđačko ponašanje nesretne žene. Dodao je da joj je potrebna hitna pomoć; u protivnom završit će u ludnici ili sebi oduzeti život.
  • Bili smo u šoku, ali smo mu povjerovali. Pričao je o našim životima kao da je živio sa nama – kaže Hare.

Jedno vrijeme Nusreti su rađeni tretmani na daljinu i preko garderobe. Trebalo je nekako „privoljeti“ da dođe na završne tretmane, koji zahtijevaju eneergetsko čišćenje njenog tijela, ali i prostora u kojima je boravila.

  • Znao sam da se stvari kreću nabolje, iako sam u početku bio pesimista. Čim se Nusreta pojavila na vratima i prigrlila sina, a prema meni je bila ljubaznija, nekako je bila vedrija i veselija, počeo sam vjerovati u Adinu priču. Tu veče sam je zadržao kod nas, a slijedeći dan smo zajedno otišli kod Ade. Ona se malo protivila, ali je ipak pristala. Ti tretmani skidanja sihira trajali su nekih mjesec dana, sve se promijenilo. Nusreti se vratio osmijeh na lice, u kući ponovo vladaju harmonija i ljubav. Sin nam je centar svijeta. – kazao nam je Haris, naglašavajući da nije vjerovao u pšriče o crnim magijama i sihirima. Nažalost, sada vjeruje, a taj dokaz su skupo platili svi u porodici.

Komentari

komentara