Bolje su od borovnica: ZAŠTO JE DOBRO DORUČKOVATI ŠLJIVE?

Šljive i zdravlje su usko povezani, prije svega jer su snažni antioksidansi i pozitivno djeluju na ljudski organizam. Svježe ili suhe, šljive su i te kako dobre za naše zdravlje.

Postoji više od dvije hiljade različitih sorti i međusobno se razlikuju po boji, veličini, obliku ploda, ali i nutritivnom sastavu. Upravo zbog toga, šljiva je našla široku primjenu na trpezama.
Kod nas se najčešće jede svježa ili suha. Mnogim slanim receptima suha šljiva daje posebnan ukus.

Jedan plod šljive ima istu količinu antioksidansnih materija kao jedna šaka svježih borovnica.

Recept za savršen doručak
Savršeno jutro započnite sa tri svježe šljive, tri suhe šljive i žitarica koje ćete pomiješati sa jogurtom. Oni koju budu ovaj napitak neće imati problema sa energijom tokom dana i redovnom stolicom.

error: Content is protected !!