Boja vaših očiju otkriva kako podnosite alkohol

Nije tajna da oči mnogo toga govore o osobi i njenom karakteru.

Kada je neko ljut, tužan, srećan, iznerviran ili mu je dosadno, sve sto lako prepozna u očima pojedinca.

Oči nisu samo ogledalo duše, kako kaže stara izreka, već i glavni način kako komuniciramo svoje emocije sa svojim okruženjem.

Oči su prozor u naše misli i ako obratite pažnju, samo pomjeranje pogleda ili zurenje može da kaže toliko toga… Ali, da li ste ikada pomislili da bi boja vaših očiju mogla veoma mnogo da otkrije o vašoj ličnosti?

Prema zaključcima nekoliko studija, boja očiju dosta govori o karakteru, pa između ostalog i to kako podnosite alkohol.

Tamne oči

Ukoliko imate tamne oči, vi ste u osnovi osoba koja ne podnosi alkohol toliko dobro i koju prijatelji svjetlije boje očiju često nose kući. Ipak, prijateljski ste nastrojeni, raspoloženi i kada popijete koju čašicu viška, a prije svega velikodušni prema onima koje volite.

Suštinski, vi ste osoba koja voli da dominira i ima “žeđ” za tim da pokaže svoju jaku ličnost. Odlični ste u sportskim aktivnostima, posebno u tenisu i sličnim sportovima.

Svijetle oči

Iako alkohol podnosite mnogo bolje nego ljudi tamnih očiju, takođe ste skloni i prekomjerenoj konzumaciji. Dva ili tri pića koja ćete popiti s vremena na vrijeme ne mogu dugoročno da utiču loše na vas kao klasično opijanje svakog vikenda.

Istraživanje Univerziteta Džordžija u Atlanti sprovedeno nad više od 12.000 ispitanika otkrilo je da su osobe svjetlijih očiju konzumirale mnogo više alkohola od onih s tamnijim očima.

Razlog zašto tamnooke osobe piju manje alkohola i zašto su rjeđe alkoholičari naučnici su našli u činjenici da je njima potrebno manje da bi se napili.

error: Content is protected !!