Boja očiju otkriva naš karakter: Najopasnije su zelene oči!

Kao što mnogi vjeruju u horoskop ili čitanje s dlana, postoje i oni koji vjeruju da se karakter može čitati i iz boje očiju. Saznajmo što kaže ova teorija na osnovu očiju nekih najpoznatijih balklanskih ličnosti

Crne oči nikada ne lažu!

Vi ste pametni i domišljati. Uvijek govorite istinu i ljudi vas zbog toga vole. Kada ste nesigurni, ne želite da to drugi vide, pa ćete napraviti sve kako biste to prikrili. Brzi ste na jeziku i prvi ćete pronaći odgovor na postavljeno pitanje ili ispričati kakvu šalu. Uz sve to odlično se snalazite u kriznim situacijama, i kada treba riješiti kakav problem – brzo razmišljate.

Smeđe oči – najbolji prijatelji

Vi uvijek svakoga pokušavate razumjeti i lako čitate unutrašnjost drugih ljudi. Drugi vas vide kao prijateljsku osobu kojoj je lako prići, te vam lako ide sklapanje prijateljstava s ljudima, jer negativnost držite za sebe, ne dajete da je drugi vide. Volite biti u društvu s prijateljima! Tada ste uvijek sretniji nego kad ste sami. Inspirišu vas drugi ljudi, te ste vrlo ekstrovertirana osoba.

Plave oči se mire sa sudbinom

Vi ste mirni i samouvjereni. Drugi vas uvijek vide kao smirenu i balansiranu osobu. Ne dozvoljavate da vas drugi vide u “lošem svjetlu”. Lako prihvaćate stanje stvari i teško vas je razljutiti. Radije ćete nastaviti sa životom, nego se ljutiti zbog situacije koju ne možete promijeniti.

 Zelene oči – gaze sve pred sobom

Vi ste kreativni i jedinstveni. Uvijek ste umjetnički nastrojeni i ljude oduševljavate svojim kreativnim i originalnim idejama. Ipak, drugima ne želite prikazati proces kojim dolazite do ideja, jer to smatrate nepotrebnim. Ponekad znate biti previše ambiciozni i okrutni, jer ste odlučni dobiti ono što želite. Spremni ste pregaziti druge da biste došli do cilja, ali toliko ste šarmantni da će to malo ko primijetiti.

(aura.ba)