Blogerka Kristal Bik savjetuje kako da najstresniji dan učinimo podnošljivim

Kristal Bik otkrila je nešto što je neophodno svima nama – recept kako da najstresniji dan pretvorimo u običan dan i učinimo ga savršenim.

Kristal Bik

 
Ostati smiren i energičan do kraja dana ponekad se čini nemoguće. Uz sve obaveze i brige nije ni čudno da u nekim trenucima poželite da odustanete od svega. Ali stvarnost tako ne funkcionše.

Naime, poznata blogerka Kristal Bik za časopis Elle otkrila je kako preživeti Nedelju mode, a tokom koje joj se svakodnevica sastoji od revija, prezentacija, žurki, sastanaka s dizajnerima i mnogih drugih obaveza zbog kojih vrlo često ne uspije da uhvati više od četiri sata sna tokom noći.

Ovo su njena 3 ključna savjeta:

1. Dopustite da vas intuicija vodi

Čak i ako ste nešto isplanirale, a osjećaj u stomaku vamm govori da to ne uradite tako – poslušajte ga. Ponekad je bolje voditi se vlastitom intuicijom jer ako je ne poslušate vrlo vjerovatno ćete kasnije zažaliti, što će povećati količinu dnevnog stresa i bićete nezadovoljni i nervozni.

2. Spavajte što je više moguće

Iako tokom najužurbanijih dana nema vremena ni da odspavati osam sati u kontinuitetu, Kristal je istakla kako svaku moguću priliku koristi za odmor i trudi se da ima što je više moguće sati sna tokom dana kako joj imunitet ne bi oslabio te kako bi joj raspoloženje i energija ostali na pristojnom nivou.

3. Ne zaboravite da malo usporite

Šta god da vas čini toliko zauzetima, vodi vas negdje. Svaki dan uzmite nekoliko minuta vremena, izađite na vazduh bez telefona i bez pratnje i duboko dišite. Razmislite o svojim ciljevima i ostvarenjima i podsjetite se šta vas to motiviše da svakodnevno obarate prepreke i širite svoje mogućnosti i vidike.