Bizarni video “vremenskog putnika”: Dolazim iz 6000. godine, imam i fotografiju kao dokaz

Bizarni video koji se  pojavio na You Tubeu navodno prikazuje „putnika kroz vrijeme“ čije je lice zamagljeno, kako se susreće sa novinarom na nepoznatoj lokaciji. Nije poznato gdje je video snimljen, ali muškarci razgovaraju na engleskom jeziku.

Nepoznati čovjek na snimci tvrdi da je on zapravo dio tajnog programa koji još od 1990-ih godina šalje ljude u budućnost. Kako kaže, on dolazi iz 6000. godine,  i dodaje da će napredak u medicini, vladi i novim tehnologijama dovesti do toga da se današnja dostignuća smatraju primitivnim, kao i da će u budućnosti čitavo čovječanstvo živjeti u miru i harmoniji, a vođa će biti vladar sa umjetnom inteligencijom.

Kako bi pružio dokaze o svojim tvrdnjama, čovjek prema kameri pokazuje i zamagljenu fotografiju nepoznatog grada, na kojoj se mogu raspoznati visoki neboderi.

  • Kada putujete kroz vrijeme, stvari se mijenjaju tako da je to razlog što je fotografija zamagljena. Znam da će većima moju priču smatrati ludom, ali ne krivim vas jer bih i sam vjerovatno tako reagovao. Nije mi namjera da ikoga zavaravam, jednostavno želim da ljudima dam do znanja šta ih čega u budućnosti.
  • Vidio sam kako će se svijet mijuenjati, a od tehnologije koju imamo u 6000. godini bi vam „stao mozak“ – tvrdi „vremenski putnik“.

 

Dok traje snimak, nepoznati čovjek iznenada počinje da plače otkrivši da je izgubio bliskog prijatelja kojeg više nikada ne može vratiti.  Na kraju dodaje da će do 2028. godine putovanje kroz vrijeme postati normalna stvar.