Bivši vojnik i policajac tvrdi da je reinkarnacija Isusa:”Apokalipsa dolazi, ali ne brinite, ja ću vas spasiti!”

Oko pet hiljada stanovnika Sibira povjerovalo je u priču ovog samoprozvanog proroka. Odani štovatelji Vissariona moraju se pridržavati strogih pravila i suzdržavati od poroka

Bivši vojnik Crvene armije poznat pod imenom Vissarion tvrdi da je reinkarnacija Isusa Hrista. Sergey Anatolyevitch Toro (56) iz Rusije prije otkrivenja svog novog poziva bio je prometni policajac te vojnik u Crvenoj armiji. Anatolyevitch Toro prvi put se predstavio javnosti 1990. nakon pada Sovjetskog Saveza. Osnovao je zajednicu u Tiberkulu, koja je ubrzo prozvana kultom, javlja Mirror.

– Bio je to važan moment (raspad Sovjetskog Saveza) i ujedno najprikladniji u ovom svemiru da se pojavim – objasnio je Toro.  Navodno ima dvije žene i šestero djece iz ta dva braka. Nakon što je odbacio prvu suprugu, oženio se s 19 godišnjakinjom, koja je živjela s njim od svoje sedme godine. Sljedbenike podučava reinkarnaciji, vegetarijanstvu i dolasku apokalipse.

Jedno od njegovih predviđanja je da će svijet pogoditi velika poplava, a svojim vjernim pratiocima obećava spasenje i duhovno savršenstvo. Oko pet tisuća stanovnika Sibira povjerovalo je u priču ovog samoprozvanog proroka. Odani pratioci Vissariona moraju se pridržavati strogih pravila i suzdržavati od poroka – ne smiju konzumirati alkohol ni cigarete, novac je strogo zabranjen, svi su vegetarijanci. Mnogi od tih obožavatelja napustili su uspješne karijere kako bi slijedili put svog proroka. Sada se u lokalnim školama po selima u Sibiru odgaja nova generacija Vissariona. – Ovdje imamo školu plemenitih i čistih djevica. Pripremamo djevojke da jednog dana postanu supruge, mladenke čestitih muškaraca.

One moraju naučiti da se nikad ne uzdižu nad muškarcima, da se ne hvale svojom slobodom nego da budu sramežljive, neprimjetne i slabe – rekao je Sergey Anatolyevitch Toro za BBC. Očekivano, mnogi ga optužuju da svojim sljedbenicima ispire mozak i vara ih. – Tužno, kako bi se drugačije mogao osjećati. Ali, ovo je neizbježno. Ustrojit ću svoju bazu koja će promijeniti čovječanstvo.