BILLY AGIĆ NAKON RIJEČI “Što ti ne bi taj bubreg dao meni i da mogu da doživim da imam svoju djecu” ODLUČIO….

Svoj bubreg u martu ove godine će donirati 24 – godišnjoj Ajli Kesedžić iz Sarajeva, koja nema ni jednog roditelja

bili agicU novembru prošle godine mediji su pisali o humanom postupku poznatog bh. blogera i humoriste Billya Agića. Tada je objavio da je spreman darovati svoj bubreg i tako nekome uljepšati život.

On je pronašao osobu kojoj će donirati bubreg. Na svom FB profilu je objavio da će bubreg donirati Ajli Kesedžić, 24 – godišnjoj Sarajki. U konačnoj njegovoj odluci za izbor, presudile su Ajline slijedeće riječi:

– Što ti nebi taj bubreg dao meni i da mogu da doživim da imam svoju djecu…

Billy u nastavku objašnjava da je bubreg odlučio donirati Ajli nakon tri susreta sa njom i njenim amidžom Feridom. Kaže, da je Ajla predivna osoba, puna života, koja ima ogromnu želju da ima svoju porodicu.

– Odlučio sam da joj ispunim želju i da joj doniram bubreg najviše zbog njene životne priče koja je prevelika tuga… Bez oca i majke i bilo koga se izborila za svoj život – kaže Billy Agić.

Kako se očekuje transplatacija će se obaviti na proljeće ove godine.

Zanimljive su reakcije na njegoviom blogu i FB profilu, gdje ga prati preko 50.000 ljudi. Tako Amela Sara kaže da je to human gest, ali Billya pita:

– Zamisli kad jednog dana dobiješ dijete i njemu ne daj Bože zatreba tvoj bubreg, a ne možeš ga spasiti!

Billy joj je odgovorio:

– Zamisli da smo svi tako sebični na ovom dunjaluku? Zamisli da samo sebe gledamo… Zamisli da je to tako i onda se zapitaj šta bi bilo kad bi svako na svijetu bio sebičan i gledao samo sebe…

Brojne su čestitke, blagosiljanja, izlivi riječi zahvalnosti, ali i poneka opora kritika ili sugestija. Na kraju je jedna zdravstvena radnica pokušala na rasprave staviti tačku riječima:

– On (Biily) to i ne radi da bi nama ugodio, već radi sebe. Svako ima pravo na svoje mišljenje, to je lijepo od njega i humano. I neka sluša samo sebe, ja iskreno želim i djevojčici i njemu sve najbolje i brz oporavak.

Dodala je da bi bilo interesantno znati koliko bi ljudi koji ovo lajkaju bilo zaista spremnih da doniraju svoj bubreg!