Biljna terapija travara Denisa Jurišića za bolesti kostiju uspješna i kod Bakerove ciste: LJUDI, JA MOGU ČUČNUTI I UZETI KAŠIKU U RUKE!

Milena R. je 63-godišnja Novosađanka koja se godinama borila sa reumatoidnim artritisom. Kaže, da ne zna šta je prvo napalo, ali zna da je godinama muku mučila sa ovim tegobama; ili je razarao artritis, ili cista, a kada oboje podivljaju, kako kaže, „i krevet je vrijeđao“. Spasile su je biljne terapije travara Denisa Jurušića

Bekerova cista (poplitealna cista) je oboljenje koje nastaje kod poremećaja unutar zgloba kao kod stalnog trenja, kod ponovljenih pokreta tetive. Uglavnom se javlja kod onih osoba ili sportista koji učestalo ponavljaju iste pokrete, kao što je to kod tenisera, trkača, bacača (diska ili koplja), kod čistačica, zidara i nekih drugih profesija. Nije rijedak slučaj da se pojavljuju kod osoba koje boluju od osteoartritisa, reumatoidnog i psorijaznog artritisa i sličnih oboljenja. Najčešći simptomi i znaci su otok u zatkoljenoj jami, jaki bolovi, nakupljanje tečnosti, tromboflebitis, čuje se “klik” pri pokretima, otežani su pokreti koljena.

Užas od života
Milena R. je 63-godišnja Novosađanka koja se godinama borila sa reumatoidnim artritisom. Kaže, da ne zna šta je prvo napalo, ali zna da je godinama muku mučila sa ovim tegobama; ili je razarao artritis, ili cista, a kada oboje podivljaju, kako kaže, „i krevet je vrijeđao“

„Ni sama ne znam kako sam zaradila Bakerovu cistu. Pojavila se prije desetak godina; samo je počelo da boli koljeno, a otok je bio sve veći. Užas od života. Stvorila se nekakva tekućina, pa je počelo oticati ne samo koljeno, nego cijela noga. Ljekari su mi rekli da imam cistu, jer se voda povukla u koljeno. Ni sama ne znam koliko puta su me punktirali. To je jako bolno, zabodu ogromnu iglu u koljeno i njom izvlače tu vodu. Jedno vrijeme sve bude uredu, ali opet cista bukne.

Davali su mi i neku injekciju kojom su trebali da razbiju tu cistu, ali nije uspjelo… O kremama, oblogama da vam i nepričam.. Nema šta nisam koristila. Za operaciju se nisam smjela upustiti, jer niko nije garantovao da mi se opet cista neće vratiti.
Uz sve to mučila sam muku sa reumatoidnim aretritisom. On je baš bio uzeo maha. Prsti su se počeli deformisati, ruke nisam osjećala.

Kako se danas osjećam?
Moja kćerka je stupila u kontakt sa Denisom Jurišićem. Kada je pogledao medicinske nalaze, prvo što je rekao jeste da sam „zapuštan“ pacijent, ali da će pokušati da mi bar olakša tegobe biljnim terapijama. Kćerka je odmah uzela duplu terapiju. Dobila sam kapi, ulje i kreme za reumatska oboljenja, te neke čajeve.

Petnaestak dana kasnije osjetila sam promjene. Kao da me je noga manje boljela, a u prste da se vraćala snaga.

Mogla sam se osloniti na nogu, manje je boljelo. A kada sam čučnula bez problema i bolova, shvatila sam da sam, uz pomoć Jurišićeve terapije, pobijedila Bakerovu cistu. Nestao je i otok, nema ni zatezanja u koljenu… Nešto sporije je tekao oporavak prstiju. Ruke su iz dana u dan bile živahnije, a u prste kao da se vraćala snaga, počeli su se ispravljati. Nestajao je otok. Ja opet mogu uzeti kašiku u ruke, mogu se javiti na telefon, krećem se…. Bosanac Denis je čudo od travara – kazala nam je Milena R. iz Novog Sada.(Marketing)